Crna hronika

Novi detalji masovne tuče migranata u Bihaću

Sinoć oko 21 sat u privremenom prihvatnom centru Bira došlo je do masovnog fizičkog sukoba između migranata, koji tu trenutno borave.

Policija FBiH - Doznajemo.com

Iz Policijske stanice u Bihaću potvrđeno je kako je više osoba lišeno slobode, te da je nekoliko desetina migranata zatražilo i medicinsku pomoć u Kantonalnoj bolnici ‘Dr. Irfan Ljubijankić’.

Zaštitari koji su radili na osiguranju objekta Bira, dojavili su Policijskoj stanici u Bihaću da je došlo do međusobnog fizičkog sukoba nekoliko stotina osoba, te da oni ne mogu kontrolisati situaciju. U prihvatni centar Bira odmah su upućene sve raspoložive jedinice, uključujući i pripadnike Jedinice za podršku Ministarstva unutrašnjih poslova Unsko-sanskog kantona (MUP USK) koji su stavili situaciju pod kontrolu“, rekao je glasnogovornik MUP-a USK Ale Šiljdedić, piše “Radio Sarajevo“.

Istaknuto je kako su identificirane 33 osobe, koje su mogući inicijatori, odnosno počinioci ovog krivičnog djela.

Osam državljana Afganistana, dvije osobe iz Indije i jedan Pakistanac lišeni su slobode i nad njima se vrši kriminalistička obrada”, dodao je Šiljdedić.

Potvrđeno je i kako je više desetina migranata zatražilo medicinsku pomoć u Kantonalnoj bolnici ‘Dr. Irfan Ljubijankić’, te da su kod tri osobe konstirane teže fizičke povrede.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh