Crna hronika

Detalji ubistva u Mostaru: Na rudarskom kopu izraštetao prijatelja

Sinoćnje ubistvo na zatvorenom kopu rudnika Vihovići u kojem su i žrtva i počinilac maloljetne osobe glavna su tema razgovora u Mostaru. Kako se saznaje stradao je maloljetni D.V., a ubistvo je počinio J.DŽ., oba iz Mostara.

Policija - Bljesak.info

Incident s fatalnim posljedicama desio se u petak večer oko 19:30. Maloljetni ubica nakon izvršenog dijela predao se mostarskoj policiji, a patrola PU Mostar na zatvorenom rudarskom kopu na Vihovićima, iznad Mostara zatekla je drugog maloljetnika u automobilu Hyundai, piše “Klix“.

Žrtva je pronađena s više prostrijelih rana nanešeni vatrenim oružjem. Pored ubijenog nađena je automatska puška kojem je ubistvo izvršeno, a još uvijek nema tačnih informacija o motivima ovog teškog krivičnog djela. Spekulira se da su ubica i žrtva bili prijatelji, a da je evenutalni motiv dug.

Dežurna tužiteljica se nakon uviđaja na mjestu zločina udaljila bez izjava okupljenim medijima, ali glasnogovornik MUP-a Hercegovačko-nertvanskog kantona Ljudevit Marić je kazao kako je naložena obdukcija tijela ubijenog te dalje istražne radnje.

Mediji spekuliraju i da je ubica sin bjegunca iz mostarskog zatvora, Mladena Džidića, koji se početkom januara nije s odobrenog odsustva vratio na izdržavanje zatvorske kazne.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh