Crna hronika

PAKLENI PLAN POZNATOG PREVARANTA! Da bi joj “spasio” brak, prevario je za 20.000 maraka

Poznati prevarant Boban Despotović zvani Despa iz Ugljevika optužen je za novu prevaru ‘tešku’ 20.000 maraka.

Par - Moj.ba

Despotović je u julu 2017. godine osmislio i u djelo sproveo prevaru, a žrtve su bili supružnici Milka i Pantelija L. iz Zvornika, piše “Srpskainfo“.

Despotović je prvo preko društvene mreže Fejsbuk kontaktirao Milku L. uz priču da će joj pomoći oko zaposlenja.

Ugodan razgovor oko zaposlenja ubrzo se za Milku pretvorio u agoniju, jer je mislila da će zbog onoga što se dogodilo izgubiti supruga.

Nakon što je Despotović sa Milkom popio piće u u Zvorniku na mobilni telefon žene stigla je poruka: kakva si ti domaćica, nalaziš se sa drugim muškarcima – navodi se u optužnici koju je protiv Despotovića potvrdio Okružni sud u Bijeljini.

Uplašena Milka, odmah je Despotoviću rekla za poruku, ne sluteći da je upravo bila uvučena u prevaru.

On je obećao da će spasiti uplašenu ženu, rekavši da ništa ne prijavljuje policiji, jer je i on primio sličnu poruku. Optuženi je žrtvi ispričao kako ‘ucjenjivači’ traže 4.000 maraka, te da će on dati 1.700 maraka, a da nesretna žena treba donijeti 2.300 maraka, a koje može platiti i u ratama.

Kako se Milka uplašila za svoj brak, povjerovala je Despotoviću i kada joj je rekao da on ima ljude u banci, te da mu da bankovnu karticu od supruga Pantelije L. sa pin kodom – navodi se u optužnici.

Despotović je obećao da će sa kartice skinuti dio od 2.300 maraka, tačnije 600 maraka, nakon čega je uzeo bankovnu karticu, otišao do bankomata i vratio se u lokal.

Nakon izvjesnog vremena Despotović je ponovo tražio bankovnu karticu, ali je ovoga puta Milki L. saopštio kako će poništiti raniju isplatu.

Prema rezultatima istrage koju je vodilo bijeljinsko tužilaštvo Despotović je u periodu od jula do novembra 2017. godine od lakovjerne žene u više navrata uzimao bankovnu karticu vlasništo njenog supruga pa joj vraćao, pod izgovorom da bankomati ne rade.

Na kraju je utvrđeno da je Despotović ‘ispeglao’ karticu Pantelije L. i sa računa skinuo 10.400 eura.

Protiv Despotovića je i u oktobru 2016. godine podignuta optužnica zbog prevare ‘teške’ 140.000 maraka, a žrtva je bila Miladin M. iz Donjeg Zabrđa kod Ugljevika,

Za prevaru i do 10 godina zatvora

Za krivično djelo prevare Krivični zakonik Republike Srpske propisao je maksimalnu kaznu do 10 godina zatvora. Visina kazne zavisi od iznosa materijalne štete, pa se za iznose od 10.000 do 50.000 maraka može izreći kazna do pet godina zatvora.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh