Crna hronika

Komšija autolimara s Otesa predat Tužilaštvu, obdukcija će odgovoriti kako je umro

Uhapšenom Kemalu T. određeno 24-satno zadržavanje, a na teret mu se (zasad) stavlja krivično djelo izazivanje opće opasnosti

Policija - Faktor.ba

Kemal T., koji je uhapšen nakon pucnjave i pronalaska tijela autolimara Brace iz ilidžanskog naselja Otes, predat je u nadležnost sarajevskog Tužilaštva, potvrđeno nam je iz te pravosudne institucije. Kako nam je kazala Azra Bavčić, glasnogovornica Tužilaštva KS, na teret mu je stavljeno krivično djelo izazivanje opće opasnosti, piše “Faktor“.

– Nakon što ga ispita postupajući tužilac, donijet će odluku o daljim mjerama koje će protiv njega biti poduzete. Istovremeno, čeka se nalaz obdukcije kojom će biti utvrđen tačan uzrok smrti oštećenog – kazala nam je Bavčić. Pucnjava u naselju Otes dogodila se u subotu u ranim večernjim satima. Kako su nam ispričali mještani ovog naselja, u subotu oko 18 sati začulo se više pucnjeva iz vatrenog oružja u jednoj od kuća u ulici Sastavci.

Nedugo potom na mjesto događaja stigle su jake policijske snage koje su blokirale cijelo područje. U hodniku kuće nađeno je tijelo muškarca, autolimara iz ovog naselja kojeg svi poznaju po nadimku Braco, a policija je nedugo potom privela njegove prve komšije, supružnike Kemala T. i Amelu M. Žena je nakon saslušanja u policiji puštena, dok je njen suprug zadržan. Istraga svih okolnosti ovog slučaja je u toku.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh