Crna hronika

UKUĆANE POBIO SJEKIROM JER MU NISU DALI NOVAC ZA MOBITEL I NOVU ODJEĆU

Na današnjem ročištu Tužilaštvo je saslušalo svog posljednjeg svjedoka, nakon čega je tužilac Dragan Slijepčević precizirao optužnicu koja Nezira Kamenicu (23), koji je u maju 2017. u selu Bogušići kod Goražda sjekirama ubio svoju majku, Zehru Kavazović, očuha Ifeta i nanu Šemsu Džabiju.

Nezir Kamenica-USKinfo.ba

Svjedok Senad Adžem, rođak ubijenog Ifeta Kavazovića, rekao je da ne postavlja imovinsko-pravni zahtjev u predmetu protiv Kamenice, piše “Fokus.ba“.

Potom je tužilac Dragan Slijepčević pročitao preciziranu optužnicu prema kojoj je Nezir, nezadovoljan kako se njegova porodica brine o njemu, da mu ne daju novac za novi mobitel, novu sobu i odjeću, te da ga maltretiraju tjerajući ga da radi u malinjaku, te da o njemu ne vode računa, 2. maja 2017. u 19 sati u Bogušićima, uzao dvije sjekire, od kojih je jednu, manju, stavio za pas iza leđa, te riješio da na okrutan i podmukao način pobije ukućane.

Očuha Ifeta, koji je bio za kompjuterom, s leđa je udario po glavi i tijelu. U tom trenutku ušla je njegova majka Zehra, te je Nezir jednu sjekiru zabio u vrata, a potom izvadio manju sjekiru iza pasa i počeo majku udarati po rukama, glavi i tijelu, zadavši joj šest udaraca. Nanu Šemsu je napao sjekirom u njenom krevetu na spratu udarivši je pet puta. Očuh Ifet, majka Zehra i nana Šemsa nisu imali šanse da se odbrane, jer nisu očekivali da će ih Nezir podmuklo i brutalno napasti. Potom je tijela odvukao u kadu i pokrio dekom, a iz džepova im uzeo novac za autobusku kartu do naselja Ilidža u Sarajevu, gdje se narednog dana predao.

Nakon ročišta tužilac Slijepčević je pojasnio da je činjenični opis optužnice promijenjen samo u tome da je malo više naglašeno umišljajno postupanje optuženog.

Završne riječi Tužilaštva planirane su za 14. decembar.


Loading..
loading...

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
loading...
Na vrh