Crna hronika

Davorova sestra: “Nije samo Bosna u šoku nego i Hrvatska”

U sarajevskom domu ubijenog policajca Davora Vujinovića jučer je vladala jeziva tišina. Majka Antonija nije imala snage da išta kaže. Otkako je saznala za ubistvo sina, pije tablete za smirenje, plače i ne progovara.

Davor Vujinović - Avaz.ba

Vrata Vujinovića ekipi “Avaza” otvorila je Davorova sestra Ljiljana, koja je iz Rijeke došla odmah nakon tragedije.

Majka nema snage da ustane. Leži, dala sam joj tablete za smirenje. Svi smo i dalje u šoku otkako se ovo desilo. Mene su nazvali na posao i rekli šta je bilo. Kada sam saopštila kolegama, nisu mogli vjerovati da se nešto tako može desiti. Nije samo Bosna u šoku nego i Hrvatska. O ovome svi mediji pišu – kazala je ona.

O svom bratu Davoru, časnom policajcu, sestra ima samo lijepe riječi.

Da je poginuo u saobraćajnoj nesreći ili… Ovako ne mogu da se smirim, da sebi objasnim, pitam se samo zašto, a odgovora nema – pita se Ljiljana.

Dodaje da se s njim čula nekoliko dana prije ubistva.

Zvala sam ga i rekla mu da ćemo doći u Sarajevo. Mi smo katolici i obilježavamo Dan mrtvih. Rekla sam mu da ćemo doći da zajedno na grob idemo ocu koji je umro prije deset godina. Radovao se susretu. I evo, nije dočekao da se vidimo. Molila sam se da preživi kada sam čula da je u bolnici. Sada pripremamo sahranu, da ga dostojanstveno, kako to heroji zaslužuju, ispratimo na vječni počinak – priča potresena sestra Ljiljana.

Zabrinuta je za Davorovu suprugu, koja je ostala s dvoje male djece, kćerkom koja je 4. razred osnovne škole i trogodišnjim sinom.

Njegova supruga je loše. Djeci još nije rekla da im više oca nema. Užas je sve ovo – kazala je Ljiljana.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
loading...
Na vrh