Crna hronika

BOSANSKA KRUPA: SABAHUDINA PRIJE 10 GODINA ZADESILA NESREĆA – ”OD TOG SLUČAJA VIŠE NIJE ISTI”

Ni mi ne znamo što se dogodilo. Čekamo nalaze istrage, kao i vi, da doznamo odgovore. Nikad ne bismo rekli da će se ovakvo nešto dogoditi, rekao je Izudin Velić, brat privedenog Sabahudina (33), koji je u Velićima kraj Cazina ubio majku Nasihu (60).

Sabahudin Velić - Slobodna-Bosna.ba

Sjekirom je raskomadao njezino tijelo te ga je danima jeo. Ispred porodičnekuće u kojoj je žena monstruozno ubijena u ponedjeljak su se okupili rodbina, prijatelji i komišije kako bi Nasihu ispratili i pokopali na mjesnom groblju, piše “24sata“.

Brat: “Dobro su se slagali”

– Nisam primijetio ništa neobično kod brata. U avgustu sam bio ovdje u posjeti njemu i majci. Živjeli su sami. Dobro su se slagali. Bolje se on slagao s majkom nego ja, pomagali su jedno drugom. Šta se dogodilo da je to učinio, ne znam, da mu se psiha u tako kratkom vremenu preokrenula. Od početka istrage tvrdi, a i dalje stoji kod toga, da su ga natjerali crna magija i đavoli. Da nešto nije u redu, nije niko primijetio jer nam je kuća osamljena, malo uvučena s ceste – govori ožalošćen brat Izudin.

Mještani i rodbina su u šoku, zateknuti tragedijom koja je pogodila ovu, kako kažu, mirnu porodicu. Za Sabahudina govore da je bio miran i dobar mladić te da s njime nije bilo nikakvih problema. Nisu primijetili da se ponašao imalo neuobičajeno.

Odvezao se u Sarajevo i nazvao policiju

– Sve nas je to zateklo, kako ne bi. Dva dana i dvije noći nisam spavao – rekao je Sabahudinov tetak dodajući kako je on inače bio pobožan čovjek. Sabahudin se u subotu unajmljenom Škodom Octaviom odvezao u Sarajevo, gdje je mobitelom pozvao policiju i rekao im da je sjekirom ubio majku. Ali ono što su daljnjom istragom doznali šokiralo je i najiskusnije policajce.

Priznao im je da je raskomadao majčino tijelo te tokom nekoliko dana sjekao i jeo dijelove njezina tijela. Ostatke je navodno zapalio i pokopao na raznim lokacijama oko njihove porodične kuće.

Policiji je ispričao da je pod utjecajem crne magije te da su mu četiri džina (vraga, demona) dolazila pred oči i naredila mu da to učini.

Ostatke zakopao u dvorištu

Na imanje Velićevih došao je i radnik s bagerom kako bi utvrdili istinitost njegove izjave. Na kraju su samo potvrdili ono najgore. Dijelove Nasihina tijela pronašli su na najmanje sedam mjesta zakopanih u dvorištu. Njezino tijelo je komadao u garaži i nosio uokolo.

Mjestom se priča da mu sve to nije bilo dovoljno i da je dijelove majke, nakon što ih je zakopao, sljedećeg dana otkopao jer su mu to opet naredili glasovi u glavi. Tad je navodno s dijelova njezina tijela odvojio meso od kostiju i stavio ga kraj potoka u nadi da će ga pojesti psi.

To se nije dogodilo pa je danima pržio meso i jeo ga, dok je ostatke kostiju vratio u zemlju i zakopao ih. Istog dana zaklao je i njihova psa. Inspektori još ne znaju kad je tačno sin ubio majku. Pretpostavljaju da se na svoj monstruozni čin odlučio prije šest ili više dana.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
loading...
Loading..
Na vrh