ODGOVORNOST! - #ostanikuci - #ostanidoma
Crna hronika

Fotografisan u tuzlanskom zatvoru 2016. godine: Emir Porobić napao medicinskog tehničara KCUS-a s Psihijatrije

Oko pet sati ujutro odvalio prozor i pobjegao, policija ga tražila, a on se sam vratio

Emir Pobric-Slobodna Bosna

Velika drama odigrala se u subotu na Psihijatrijskoj klinici KCUS-a kada je pacijent Emir Porobić, koji je policiji dobro poznat odranije, fizički napao medicinskog tehničara.

Napadu je, kako saznajemo, prethodio Porobićev bijeg s Psihijatrije oko pet sati ujutro. On je odvalio ojačani prozor prostorije u kojoj je bio smješten i pobjegao.

Dali mu sedative

Kada je medicinsko osoblje otkrilo da im fali jedan pacijent, odmah su alarmirali policiju. Jedna patrola je došla u KCUS, a druge su tražile Porobića po gradu, ali bezuspješno.

No, kako nam je otkrio izvor blizak istrazi, odbjegli pacijent se sam vratio na Psihijatriju, gdje je napao medicinskog tehničara, jer je pozvao policiju. Vrišteći na njega, kazao mu je da je „otišao onako malo da prošeta“.

Tada je ponovo pozvana policija, koja je nasilnika savladala, a medicinari su mu dali sedative da bi ga smirili. Nakon toga je prevezen u Psihijatrijsku bolnicu Jagomir, gdje se nalazi pod strogim nadzorom ljekara. Policajci su od njegovih ličnih stvari pronašli torbicu, kaiš, koji su mu medicinari oduzeli, mobitel i 900 maraka.

Prema riječima našeg izvora, Porobić se sam javio na Psihijatriju zbog određenih tegoba gdje je boravio nekoliko dana i nije pravio probleme.

Izbjegavao pritvor

No, u ranim jutarnjim satima se odlučio za bijeg. Policija provjerava i mogućnost da se Porobić prijavio na liječenje zbog toga što je želio izbjeći pritvaranje, jer se protiv njega vodi nekoliko postupaka zbog raznih krivičnih djela, piše “CRNA HRONIKA BIH“.

O svemu je obaviješten dežurni tužilac, a Porobićeva djela će biti okvalificirana nakon što se okonča njegovo liječenje. Kako otkriva naš izvor, on će najvjerovatnije biti prijavljen zbog oštećenja tuđe stvari i nasilničkog ponašanja.

Česta tema crne hronike

Porobić je ranije punio stupce crne hronike zbog nasilničkog ponašanja te pucnjava. On je poznat i po tome što je prijavio dvojicu službenika Općinskog suda u Sarajevu za malverzacije u vezi s odgađanjem izdržavanja kazni zatvora. Radi se o Pašagi Selimoviću i Ekremu Bezdrobu, koji su zbog primanja mita za odgodu zatvora dobili po godinu i četiri mjeseca zatvora.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
loading...
Loading..
Na vrh