Crna hronika

Strava u BiH: U porodičnoj kući silovan dvadesetogodišnjak?!

Dežurna tužiteljica navela je da se navodno silovanje desilo u jednoj porodičnoj kući na području Orašja, te da su u toku provjere navoda prijavitelja

Djevojka - Ilustracija/Novi.ba

Advertisements

Dvadesetogodišnjak iz Domaljevca policiji u Orašju 20. jula je prijavio da je silovan od strane njemu poznatih osoba, potvrđeno je iz policije iz Orašja- piše “Oslobodjenje“.

Prijavu su u 10.35 sati primili pripadnici PS Orašje, te je odmah obaviješten dežurni istražitelj sektora kriminalističke policije MUP-a koji je poduzeo zakonom predviđene mjere, navode iz policije.

Dežurna tužiteljica navela je da se navodno silovanje desilo u jednoj porodičnoj kući na području Orašja, ali da zbog specifičnosti krivičnog djela, te zbog interesa istrage ne smije otkrivati više detalja dok se ne potvrde navodi prijave i prikupi određen broj materijalnih dokaza.

U toku je više vještačenja kako bi se prikupili dokazi, nakon čega će tužiteljica odlučiti o daljim koracima.

Interesantno je da je u policijskom izvještaju za period 16.-22. juli navedeno da je zaprimljeno ukupno 26 prijava za kompletno područje Posavskog kantona “što ne možemo smatrati posebno sigurnim tjednom iza nas”, naveli su iz policije. Naime, obično tokom sedmice policija ovog kantona evidentira 16-17 djela, dok je samo za protekli vikend (tečnije od 20.-22. jula) evidentirano 15 prijava, među kojima je bilo nekoliko masovnih tuča, suicid, krađe torbice i novčanika, saobraćajke…

Tako je u petak ujutro pronađeno tijelo preminulog 20-godišnjaka iz Donje Mahale, potom je 20. jula u 14.10 sati PS Orašje zaprimila prijavu krađe torbice sa novcem iz cvjećare Luca u V ulici u Orašju, a istog dana u 15.10 sati policija u Orašju je obaviještena i o krađi novčanika u trgovini domaćih kolača Frans.

U naselju Vojskova tokom noći četiri muškarca pretukla su S. S. (20) iz Šamca. U 4.45 sati PS Orašje je zaprimila prijavu o tuči ispred diskoteke Sova u Orašju u kojoj je sudjelovalo pet osoba.

U 8.45 sati PS Orašje je od medicinskih radnika zaprimila prijavu pružanja pomoći lakše povrijeđenom 38-godišnjem K. P. iz Grebnica, a u 12.15 sati policija u Orašju obaviještena je da je ljekarska pomoć pružena i povrijeđenom 26-godišnjem E.N. iz Orašja…

Nagli trend porasta krivičnih djela, kako pretpostavljaju u policiji, povezan je sa dolaskom na godišnji odmor gastarbajtera u taj kanton, gdje će ostati do Velike gospojine, nakon čega bi trebalo da se broj krivičnih djela znatno smanji.


Advertisements

loading...

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...

Advertisements

loading...

Advertisements

Na vrh