ODGOVORNOST! - #ostanikuci - #ostanidoma
Crna hronika

KAKO JE AMEL SEJFOVIĆ PODNIO PRESUDU OD 14,5 GODINA? Evo šta je otkrio njegov advokat…

Advokat Amela Sejfovića, Muhidin Kapo, izjavio je nakon što je njegov branjenik osuđen na 14,5 godina zatvora za ubistvo bicikliste (slučaj pljačke Reiffeisen banke na Ilidži) kako nije zadovoljan presudom te da se namjerava žaliti. “Ovo je samo poluvrijeme, pa vidjet ćemo”, izjavio je.

Amel Sejfović - Faktor.ba

Amel Sejfović je osuđen po četiri tačke optužnice na 14 i po godina zatvora, Arif Hajradinović je dobio osam i po godina, dok je Alma Sejfović osuđena na tri godine zatvora. Po istoj prvostepenoj presudi, krivnje su oslobođeni Nizama Beširević, Haris Hajradinović i Goran Šakota.

Sejfović je sutkinji uputio molbu da se odgodi suđenje za bijeg iz KPZ u Sarajevu, jer prema njegovim tvrdnjama nije bio psihički spreman za taj proces. Sutkinja je uvažila molbu te novo ročište zakazala za 11. april.

Teško mu je palo, jer smo mi bili ubijeđeni, cijeneći izvedene dokaze tokom suđenja, da će Vijeće to zaista i procijeniti na način kako smo to mi smatrali da treba – da će s podjednakom pažnjom cijeniti dokaze i odbrane i Tužilaštva. Međutim, stekli smo utisak da je Vijeće ovdje podleglo velikom pritisku medija i mislim da smo u tom smislu oštećeni – izjavio je Kapo u telefonskom razgovoru za “Source” portal.

Podsjetimo, kako je ranije objavljeno, Sejfović smatra da mu je “namješteno” ubistvo slučajnog prolaznika (bicikliste) nakon pljačke banke, odnosno da se pokušava prikriti činjenica da su možda smrt tog čovjeka izazvali pucnjevi zaštitara koji su lovili pljačkaše.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
loading...
Loading..
Na vrh