Crna hronika

Slobodan Vasković: “MUP RS je mrtvog Davida Dragićevića optužio da je pljačkaš”

Na pres-konferenciji policije, Ilić je rekao da su u džepovima Dragičevićeve odjeće pronađene stvari koje su ukradene u provalnoj krađi u jednoj kući u ulici Velibora Janjetovića Janje…

David Dragičević - Fokus.ba

Vrlo je mučno čitati optužbe na račun mrtvog Davida Dragičevića, kojeg je MUP RS optužio javno da je opljačkao neku kuću u Banjaluci. Tim mučnije, jer “Mrtva usta ne govore”, pa se Dragičević ne može braniti, piše Slobodan Vasković na svom blogu.

Na pres-konferenciji policije, Ilić je rekao da su u džepovima Dragičevićeve odjeće pronađene stvari koje su ukradene u provalnoj krađi u jednoj kući u ulici Velibora Janjetovića Janje.

Ilić je naglasio da je iz te kuće ukraden laptop, 200 KM, memori stik, švajcarska crvena čakija ali i ključevi. Naglasio je da su u džepovima Dragičevića pronađeni ključevi, memori stik, 180 maraka i čakija, dok se za laptopom traga u rijeci Crkvena. (Nezavisne novine).

To što su navedene stvari pronađene u džepovima Dragičevića ne znači da ih je on i ukrao; Mogao ih je dobiti od nekog, a što se tiče novca, na osnovu kojih forenzičkih dokaza su operativci MUP-a RS utrdili da je baš tih 180 KM dio od onih 200 koji su navodno nestali iz pomenute kuće? I to isto veče kada je nestao i Dragičević!!!

I šta ako se nađe u Crkvenoj neki laptop – na koji način to dokazuje da ga je ukrao Dragičević?! Baš ni na koji.

Riječ je o spekulaciji, a to je najpogubnije po istup visokih funkcionera MUP-a RS; Te njihove spekulacije samo potvrđuju da je mnogo toga sumnjivo u vezi sa utapanjem (još uvijek navodnim) Dragičevića.

MUP RS ne zna kako je Dragičević smrtno stradao.

“Dosadašnja istraga jasno ukazuje da se u slučaju smrti Davida Dragičevića radi o zadesu. On je vjerovatno pao u rijeku Crkvenu koja je bila nabujala i voda ga je potom odnijela do mjesta gdje je tijelo pronađeno”, potvrdio je Darko Ilić, načelnik Uprave za organizovani i teški kriminalitet MUP-a RS. (NN)

“Vjerovatno” je daleko od “Utvrđeno”, riječ je o pretpostavci; Isto tako se može pretpostaviti i da je Dragičevića neko gurnuo, Vjerovatno, u rijeku Crkvena!!!

Visoki funkcioneri MUP RS znaju razliku između navedenih pojmova, pa je njihov istup tim više zapanjujući.

Nije mi namjera da bilo koga optužim ni za ubistvo, ni za prikrivanje ubistva, ali ponašanje MUP-a RS, njihov zaista nevjerovatno morbidan istup, u kojem su Mrtvog Dečka, koji ne može da se brani od optužbi, okarakterisali kao Provalnika, odvratan je do beskraja. I, što to ne reći, sumnjiv. SUMNJIV BESKRAJNO!

Milan Vukelić je raznesen eksplozivnom napravom (06.11.2007.), ali MUP, na čijem čelu je tada bio Stanislav Čađo, nije istraživao ko ga je raznio i ko je naredio raznošenje, već mrtvog Vukelića; Kojeg su optužili da je sam sebi zapalio kuću i automobile; I utvrdili da nije. Nakon toga nisu utvrdili više ništa, a ubice i nalogodavci su i dalje na slobodi.

Kao što su na slobodi i Oni koji su ubili Nikolu Đurovića (21.08.2011.), u automobilskom sudaru, a nakon toga prikrili prave počinioce, podmećući Nenada Radinkovića.

Ima još nedoslednosti u izjavama na konferenciji za štampu pripadnika MUP RS.

Željko Karan, specijalista sudske medicine u Zavodu za sudsku medicinu RS, još jednom je ponovio da je obdukcijom utvrđeno da je smrt Dragičevića nastupila utapanjem a da su na tijelu uočene lakše povrede. (NN)

Onda je Karan demantovao sam sebe.

“Imao je dvije vrste povreda. Kao prvo, u pitanju su hematomi na čelu, šakama, kukovima, natkoljenicama i koljenima. To su mehaničke povrede koje su mogle nastati u fizičkom sukobu i one su zaživotne. Druga vrsta povreda su postmotralne a nastale su u kontaktu sa neravninama na dnu rijeke”, rekao je Karan. (NN)

Hematomi na čelu, šakama, kukovima, natkoljenicama i koljenima, ma šta Karan rekao, nisu Lakše povrede, već ukazuju da je Dragičević brutalno prebijen. I da je udaran po cijelom tijelu!!!

I da su Dragičevića PRETUKLA TA TRI LICA, a ne on njih!!!

Ilić je istakao da je policija utvrdila kretanje Dragičevića u noći izmeđi subote i nedjelje pretprošle sedmice, odnosno da je bio u više kafića i da se ispred jednog od njih potukao sa tri lica.

Tokom kriminalističke obrade utvrđeno je da ta tri lica nisu povezena sa Davidovim nestankom što je, uz ostalo, utvrđeno provjerom na baznim stanicama a imaju i alibi.

Ilić nije rekao ništa o tim licima – da li su kriminogena, da li su nekriminogena, ko je koga napao, zašto, da li su ta tri lica “odranije poznata policiji”, da li su ikad opljačkali nečiju kuću, šta im je nađeno u džepovima, ko su, čiji su, zašto su se potukli sa Dragičevićem?! Da li je neko od Tri Lica u rodbinskim vezama sa Nekim iz vrha MUP-a RS?

Bilo bi za MUP RS najbolje da su saopštili sve o ta tri lica, jer mnogo je spekulacija upravo o njihovom identitetu!!!

Iz policije su rekli da im je Dragičević od ranije poznat po nanošenju teških povreda ali ne i po krađama. (NN)

I ovaj dio izjave policije usmjeren je direktno protiv Mrtvog Davida Dragičevića, jer sugeriše da je on izazvao tuču!

Sramno je djelovanje MUP-a RS. Besramno!

MUP RS, svojim istupom, nije otklonio ni jednu jedinu sumnju oko načina smrti Davida Dragičevića, ali je, dodatno, zasijao mnoge; I podjario brojne spekulacije, koje se teško valjaju Banjalukom. I nisu dobre ni za koga.

David Dragičević nestao je 17.03. o.g., a njegovo tijelo pronađeno je 24.03.2018.

David Dragičević imao je samo 21 godinu, bio je još, defakto, dijete.

Umjesto iskrenog žala za izgubljenim životom mladog čovjeka, mi na djelu imamo njegovo institucionalno blaćenje i pretvaranje u kriminalca. Razloge za to znaju MUP RS i Okružno tužilaštvo Banjaluka! I nije im prvi put.

Dodatak Morbidnosti i Užasu: SRNA – Dragičević se potukao, opljačkao kuću i skočio u rijeku

Kada vidite naslov koji je dala SRNA, nakon pres konferencije MUP RS, jasno je o čemu se ovdje radi; A naslov glasi: !Dragičević se potukao, opljačkao kuću i skočio u rijeku”, zaključuje Vasković.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
loading...
Loading..
Na vrh