ODGOVORNOST! - #ostanikuci - #ostanidoma
Crna hronika

Rezultati istrage: David Dragičević pao sa mosta u rijeku Crkvenu

Dosadašnja istraga utvrdila je da je David Dragičević, mladić čije je tijelo pronađeno u Vrbasu tokom vikenda, najvjerovatnije pao sa mosta u rijeku Crkvenu, a obdukcija je utvdila da je uzrok smrti utapanje.

David Dragičević - Facebook

Željko Karan, vještak sudske medicine Zavoda za sudsku medicinu Republike Srpske, rekao je da obdukcija ne može odgovoriti na pitanje da li je u pitanju nesreća, ubistvo ili samoubistvo, javlja Anadolu Agency.

“Prije obdukcije došli su članovi porodice njegove i urađena formalna identifikacija neposrednim prepoznavanjem”, rekao je Karan na konferenciji za novinare organizovanoj u prostorijama Policijske uprave Banjaluka.

Istakao je da su na tijelu zabilježene dvije vrste povreda tupe mehaničke, odnosno hematomi, nastali prije smrti, a da ove povrede nisu smrtonosne. Druge povrede koje su uočene na obdukciji su postmortalne.

Prema njegovim riječima, na odjeći nije bilo oštećenja, te je ona skinuta i predata policiji kao i sadržaj džepova, a uzeti su i uzorci krvi urina u svrhu ispitivanja i uzorci za DNK analizu, ukoliko bude potrebna.

Darko Ilić, načelnik Uprave za organizovani i teški kriminalitet MUP-a RS, rekao je da se ne može sa sigurnošću reći da li se radi o zadesnoj smrti ili ne.

“U ovom momentu nema nijedne indicije da se radi o krivičnom djelu”, kazao je Ilić.

Prema njegovim riječima, predstavnici Uprave su se uključili u istragu u momentu pronalaska tijela kako bi se utvrdilo kako je došlo do smrtnog ishoda. Prema rezultatima istrage, Dragičević je oko 23,30 časova 17. marta boravio u kafe baru “Meta” u Banjaluci sa tri osobe sa kojima se fizički sukobio isred ovog kafića.

“Radi se o manjem sukobu u kojem nije bilo posljedica po lica”, kazao je Ilić. Nakon toga policija je utvrdila pravac kretanja Dragičevića, a nadzorne kamere snimile su ga u ulici Velibora Janjetovića Janje u dva navrata gdje je iste noći izvršena i provalna krađa u jednoj kući. Prema prijavi vlasnika kuće, ukradeno je oko 200 KM, laptop, čakija, memorijski stik i ključevi kuće.

“Prilikom pronalaska tijela, kod istog pronađeni predmeti iz provalne krađe”, kazao je Ilić.

Dodao je da je pronađeno sve osim laptopa za kojim se traga u koritu rijeke Crkvena.

Iz ulice Velibora Janjetovića Janje snimljeno je kretnje Dragičevića u pravcu porodične kuće u ulici Franca Šuberta.

Željko Spasojević, načelnik policijske uprave Banjaluk,a istakao je da je u toku potrage saslušano više desetina lica od kojih su uzete izjave, izvršene su provjere svih informacija, pregled više lokacija u gradu, te video nadzora.

“Sve vrijeme bili smo u kontaktu sa članovima porodice i oni su bili upoznati sa aktivnostima policije. U toku trajanja potrage bilo je informacija upitne vjerodostojnosti, koje su morale biti provjerene. Vjerujemo da su dostavljane u najboljoj namjer, ali su imale kontraefekat”, kazao je Spasojević.

U Zavodu za sudsku medicinu Republike Srpske juče je izvršena identifikacija i obdukcija tijela Davida Dragičevića.

Policiji je 18. marta prijavljeno da se mladić udaljio iz porodične kuće iz ulice Franca Šuberta u Banjaluci, te da mu se nakon toga gubi svaki trag. Tijelo Dragičevića u rijeci Vrbas u subotu prijepodne primijetili su građani, a policijski službenici su ga uz pomoć Vatrogasne brigade grada Banjaluka izvukli na obalu.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
loading...
Loading..
Na vrh