Crna hronika

Gdje je nestala ljudskost – Prolazili pored ranjenog kupca, nisu ga htjeli odvesti do bolnice

Mještani koje je ekipa Nezavisnih novina zatekla na licu mjesta prepričali su da je razbojnik, kako su im rekli zaposleni u prodavnici, ušao u prodavnicu i rekao im da legnu, a da je Vatreš navodno udario razbojnika, koji je imao čarapu na glavi, nakon čega je razbojnik pucao i pobjegao.

No image - Haber.ba


Pucnjava (Foto: Arhiva)

Nepoznata osoba u petak je opljačkala prodavnicu trgovačkog lanca “Konzum” u sarajevskom naselju Šip i tom prilikom ranila kupca Avdu Vatreša (66), koji se zatekao u prodavnici.

Vatreš srećom nije životno ugrožen, a policijske patrole tragale su za razbojnikom, koji u vrijeme zaključenja ovog broja “Nezavisnih novina” nije bio pronađen.

“Razbojništvo uz upotrebu oružja se dogodilo oko 9.30. Tek će biti utvrđeno kako je došlo do ranjavanja kupca. Iz prodavnice je otuđena zasad neutvrđena suma novca. Još se traga za razbojnikom”, kazali su u sarajevskoj policiji.

Selma Mulić, portaprol Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu (KCUS), rekla je juče da je povrijeđeni A.V. oko deset sati primljen na Kliniku urgentne medicine KCUS s prostrelnom ranom lijevog koljena nastalom upotrebom vatrenog oružja.

“Zbrinut je na KUM-u i poslan na Kliniku za ortopediju. Stabilan je i nije životno ugrožen”, dodala je Mulić.

Mještani koje je ekipa Nezavisnih novina zatekla na licu mjesta prepričali su da je razbojnik, kako su im rekli zaposleni u prodavnici, ušao u prodavnicu i rekao im da legnu, a da je Vatreš navodno udario razbojnika, koji je imao čarapu na glavi, nakon čega je razbojnik pucao i pobjegao.

“Pio sam kafu i kada sam izašao vidio sam Vatreša na ulici. Pomislio sam da mu je pozilo, a onda je momak koji dostavlja robu vikao da je povrijeđen. Vatreš je već bio dobio onu boju u licu. Ja i taj momak smo mu pružili prvu pomoć prije nego što je prevezen u bolnicu”, ispričao je komšija, koji nije želio da mu bude objavljeno ime. Dodao je da je ogorčen jer su ljudi autima prolazili pored njih i ranjenog Vatreša i niko nije htio stati da ga preveze u bolnicu.

O ovom događaju svjedoče i tragovi krvi u prodavnici i na ulici, gdje je ostala i cipela.

Mada nisu bili voljni predstaviti se, okupljeni mještani su kazali da postoje kamere u prodavnici, te da su i raniji pljačkaši imali čarape na glavi, ali je ovo prvi put da je pljačka bila po danu. Istakli su da do unazad tri do četiri godine nije bilo ovakvih događaja, ali da su posljednjih godina česte pljačke “Konzumove” prodavnice, ali i razbojništva na ulici.

“Ne tako davno je jedan pljačkaš isto tako udario ženu koja je radila na kasi u prodavnici. Ona je prije dva mjeseca otišla u penziju. Mojoj supruzi su na ulici otrgnuli lanac s vrata”, kazao je mještanin, koji stanuje u blizini.

Zaposleni u ovoj “Konzumovoj” prodavnici nisu bili voljni razgovarati s medijima.

(nezavisne)


Loading..
loading...

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
loading...
Na vrh