Crna hronika

Izrečena presuda Mevludinu koji je polio bezinom i zapalio Aldina Jacića

Kantonalni sud u Zenici izrekao je presudu kojom je Mevludina Jacića proglasio krivim za pokušaj ubistva njegovog amidže Aldina Jacića, kojeg je polio benzinom i zapalio, te ga osudio ga na kaznu zatvora u trajanju od tri godine.

No image - Haber.ba

Advertisements

Kako saznaje “Faktor“, presuda je izrečena nakon što je optuženi Mevludin Jacić sa Tužilaštvom Zeničko-dobojskog kantona (ZDK) potpisao sporazum o priznanju krivnje, kojim je u potpunosti priznao izvršenje krivičnog djela i odrekao se prava žalbe na sankciju koju mu Sud izrekne…

Kako je navedeno u presudi, Mevludin je 3. marta 2016. godine, nakon kraće prepirke sa Aldinom, otišao do pomoćnog objekta – štale, odakle je uzeo kanister od pet litara u kojem se nalazio benzin za motornu pilu. Potom je došao do dijela kuće u kojoj je živio Aldin, pa dok je Aldin stajao u hodniku, došao do ulaznih vrata i u namjeri da ga ubije zapljusnuo ga nekoliko puta benzinom po glavi i gornjem dijelu tijela, a zatim iz džepa izvadio upaljač, prišao Aldinu i zapalio ga.

Plamen se odmah rasplamsao i Aldin je odmah počeo gorjeti po cijelom tijelu, a Mevludin je zatvorio ulazna vrata od hodnika kako bi spriječio Aldina da izađe iz kuće, svjestan da će na taj način prouzrokovati njegovu smrt i udaljio se iz kuće. Aldin je vikao i dozivao u pomoć i dok je bio obuhvaćen plamenom, sam je uspio otvoriti ulazna vrata kuće i izaći iz kuće, gdje mu je ukazana pomoć.

“Tom prilikom je Aldin zadobio teške po život opasne tjelesne povrede u vidu obimnih opekotina drugog i trećeg stepena na oko 45 posto Aldinovog tijela. Ove opekotine su imale za posljedicu brojne ožiljke vidljivih dijelova tijela, što je dovelo do unakaženosti i to jakog stepena izraženosti, kao i do funkcionalnih oštećenja važnih dijelova tijela (zglobova prstiju, kapaka očiju obostrano, mokrenja…), što čini teške tjelesne povrede sa trajnim posljedicama”, navedeno je u presudi.

Osim kazne zatvora, osuđeni Mevludin je dužan platiti troškove krivičnog postupka u iznosu od oko 1.500 KM u roku od 15 dana od pravosnažnosti presude, a oštećeni Aldin se sa imovinsko-pravnim zahtjevom upućuje na parnicu.


Advertisements

loading...

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...

Advertisements

loading...

Advertisements

Na vrh