Crna hronika

POTRESNO SVJEDOČENJE POLICAJCA NA SUĐENJU SEFIĆU: Na automobilu kojim je usmrtio djevojke nađene…

Nastavljeno je suđenje Sanjinu Sefiću, optuženom za teško krivično djelo protiv sigurnosti javnog prometa i krivično djelo neukazivanje pomoći osobi povrijeđenoj u saobraćajnoj nesreći, u kojoj su smrtno stradale Selma Agić i Edita Malkoč.

Sanjin Sefić sa advokatom - Ilustracija/Doznajemo.com

Advertisements

Svjedočio je Senad Mešić, krim-tehničar MUP-a Kantona Sarajevo (KS), 12.10.2016. godine, i potvrdio da je prilikom pregleda “Volkswagena”, čiji je vlasnik Jasna Sefić, na prednjem desnom blatobranu i vjetrobranskom staklu pronašao je biološke tragove, odnosno dvije dlake s glave i komad tkanine, piše “Oslobođenje“…

Pored Mešića, iskaze su dala još četiri svjedoka pripadnika MUP-a koji su radili na ovom slučaju. Saša Kurto, krim-tehničar i fotograf MUP-a KS, zabilježio je pregled “Golfa 6” koji se nalazio na depou MUP-a KS u Butmiru. Tom prilikom nađena je metalna cjevčica s tragovima droge. Tužiteljica Advija Hajdo-Balta je pojasnila da u narednim dokazima namjerava predočiti ko je od optuženih bio pozitivan na drogu. Dodala je da se radi o vozilu kojim je Sefić prevožen prema Srbiji.

Svjedok Sead Đumišić, krim-fotograf MUP-a KS, izjasnio se da je po naredbi Tužilaštva 12.10.2016. dobio na vještačenje snimak kamere videonadzora sa graničnog prelaza Uvac, preko kojeg je Sefić prebačen u Srbiju. Potom je izdvojio kadrove i od njih napravio fotografije Volkswagen karavana u kojem se nalazio Sefić.

Tužiteljica je također prikazala fotografije iz kluba Domino, u koji je Sanjin Sefić došao odmah nakon saobraćajne nesreće u kojoj je usmrtio dvije studentice i odakle je zvao nekoga. Sefić je, kako se vidjelo na snimku, u Domino došao 10.10. u 23.09 sati i odmah je počeo telefonirati.

Iz ovog kluba je otišao 13 minuta iza ponoći. Prikazano je još nekoliko fotografija izdvojenih sa drugih kamera po gradu, ali se na njima nije mogao vidjeti niti optuženi Sefić, niti trenutak kada se nesreća desila.

Tužiteljica je naglasila da je advokat Kerim Čelik tražio da se ponovo uradi fotodokumentacija te da se krv smrtno stradalih djevojaka testira kako bi se vidjelo da li su bile pod uticajem alkohola. Ona je dodala da su nalazi krvi bili negativni na prisustvo alkohola.

Nastavak suđenja planiran je 16.03. ove godine.


Advertisements

loading...

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...

Advertisements

loading...

Advertisements

Na vrh