Crna hronika

Kako je Ivan otkrio da mu djevojka spava s domarom škole u Prnjavoru

Pedesetjednogodišnji Josip Đ., domar u Centru srednjih škola “Ivo Andrić” u Prnjavoru, suspendovan je nakon suočavanja sa teškim optužbama, da se u pomenutoj školi, navodno, upustio u se*sualnu avanturu sa 16-godišnjom učenicom te škole.

Zlostavljanje - Index.hr

Advertisements

Da se radi o nesvakidašnjem slučaju govori i podatak da je domar dostavljao kontrolne testove, jer je bio zadužen za njihovo kopiranje u svojoj kancelariji, u kojoj su se njih dvoje uglavnom i sastajali.

Učenica drugog razreda ekonomske škole se “pobrinula” da testovi ostaju tajna, te da niko drugi za pitanja ne sazna, prenose srbijanski mediji…

Afera je otkrivena zahvaljujući bivšem momku učenice Ivanu Š. koji je putem telefona koji joj je kupio i Facebooka, saznao da je ona bila u intimnoj vezi sa domarom škole.

Čim je saznao, Ivan je cijeli slučaj prijavio policiji.

Kako se nezvanično saznaje, Josip Đ. je već ispitan u svojstvu osumnjičenog, ali izvještaj protiv njega još nije dostavljen tužilaštvu jer nisu prikupljeni svi dokazi niti je uzeta izjava od maloljetnice, što se očekuje da će biti učinjeno u narednom periodu.

Nakon što se saznalo za vezu domara i učenice, isplivali su i novi detalji ovog slučaju. Naime, iako je postojao interni “dogovor” njih dvoje da učenica ne odaje sadržaj testova koje joj je donosio, ona je to ipak učinila, te je u posjed kontrolnih testova došao cijeli razred.

Budući da je osumnjičeni domar bio zadužen za kopiranje testova u svojoj kancelariji, on ih je dostavljao 16-godišnjakinji, koja ih je dalje putem Vibera slala cijelom razredu.

“Upoznali smo se prije četiri mjeseca, nakon što me je “startovala” putem Facebooka, tokom mog rada u Švedskoj. Želio sam da joj pomognem pošto mi se, kao dijete rastavljenih roditelja, žalila na teške životne uslove. Dao sam joj pare da bi mogla da putuje do škole, kupio telefon. Međutim, upravo putem tog telefona i Facebooka saznao sam da je, osim još veza, istovremeno održavala i intimnu vezu sa domarom Josipom. Priznala mi je da je sa njim imala i intimne odnose, a on joj je, zauzvrat, davao kontrolne testove. Putem Viber grupe oni su bili dostupni i mnogim drugim učenicima”, rekao je Ivan.

Mirela Milijaš, direktorica škole, kaže da su u ovoj ustanovi zaprepašteni saznanjima koja su isplivala na vidjelo pred sam polugodišnji raspust.

Domar je suspendovan, te se suočava sa teškim optužbama.


Advertisements

loading...

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...

Advertisements

loading...

Advertisements

Na vrh