Crna hronika

Sejfović negirao krivicu za bijeg iz zatvora u Sarajevu

Amel Sejfović pred Kantonalnim sudom u Sarajevu danas je negirao krivicu za bijeg iz Kaznenopopravnog zavoda Miljacka u Sarajevu.

Amel Sejfović - Faktor.ba

Isto su učinili i njegovi pomagači Dževad Hazić, Amir Ibrahimi, Igor Miloš, Nikola Simić i Mirza Fazlić.

Advertisements

Pomagač Igor Buzov nije se pojavio, jer se nalazi u Kaznenopopravnom zavodu Zenica na izdržavanju kazne, kao ni Sanjin Borčak, koji je bolestan…

Podsjećamo, Sejfović je 3. septembra prošle godine pobjegao iz KPZ-a Miljacka.

Kako stoji u optužnici, Sejfović je osmislio plan bjekstva, dok su ostali članovi grupe s njim redovno komunicirali i putem telefona u šiframa dogovarali detalje bijega.

Nabavili su automatsku pušku “Kalashnikov”, koja je pronađena prilikom uviđaja u Tušnjićima. Nabavili su pištolj koji je upakovan u paket i pričvršćen konopcem spušten preko otvorene kupole na krovu KPZ-a u teretanu, zatim predat medicinskom tehničaru Igoru Milošu koji se tereti da je pištolj čuvao i držao u ambulanti, a potom ga predao Sejfoviću kada je ovaj to od njega zatražio.

Zatvorski stražar Nikola Simić tereti se da je omogućio Sejfoviću da nesmetano iznese pištolj iz ćelije te mu prilikom izlaska u šetnju u krugu KPZ-a bez adekvatne kontrole i nadzora omogućio bijeg.

Nakon bijega, ispred KPZ-a, Amela Sejfovića na motoru je sačekao Mirza Fazlić, koji ga je odvezao do garaža u tunelu u ulici Hakije Kulenovića, a nakon toga su se automobilom uputili prema Visokom.

Dok se Amel Sejfović krio na području Tušnjića, Sanjin Borčak mu je pomagao tako što mu je na različitim lokacijama ostavljao hranu, odjeću, telefone, SIM kartice te je imao zadatak da ga preveze na sigurnu lokaciju.

Sejfović se nakon bjekstva iz zatvora skrivao u napuštenom mlinu koji se nalazi na lokalnom kupalištu na rijeci Fojnici u selu Buci, gdje ga je primijetio mještanin koji je obavijestio policiju.

Sejfović je 11. septembra uhapšen i vraćen u KPZ Sarajevo.

Podsjećamo, Amel Sejfović je jedan od optuženih za pljačku Raiffeisen banke na Ilidži prilikom koje je smrtno stradao biciklista Kemo Bašić.

Advertisements

loading...

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...

Advertisements

loading...

Advertisements

Na vrh