Crna hronika

Fatalna Saška: “Zatekla sam se u situaciji da biram između dva zla, potresla me nepravda, ali idem dalje uzdignute glave”

Ako bi pitali nekoga u Posavini, žensko ime koje se najviše spominjalo u protekloj godini, bez razmišljanja bi dobili odgovor Saška Kovačević!

Saška Kovačević - Facebook

Da, ta Modričanka, kako vole reći “fatalna” bila je u žiži javnosti u drugoj polovini 2017. godine, Nažalost, ovaj put ne po sportskim rezultatima, društvenom životu, ili motociklima… U intervjuu za “PravdaBL“, poručila je “idem dalje, uzdignute glave”!

Advertisements

Saška Kovačević – Facebook

Saška Kovačević iz Modriče osuđena je u Osnovnom sudu u Doboju na godinu zatvora jer je po*no snimcima ucjenjivala fratra I. K. On je zbog nje prekršio celibat, a potom platio 250.000 KM da snimci njegovog seksa sa Danirom S. ne procure u javnost.

– Nagodila si se sa Tužilaštvom. Kazna godinu dana zatvora. Kako sada gledaš na to sve?

Nagodba je bila prihvatljiva iz razloga sto sam puštena nakon 3 mjeseca pritvora i nakon uložene žalbe Tužilaštva u roku od 5 dana vraćena sam ponovo u pritvor, što znači da bih sigurno u pritvoru ostala vremenski duže od nagodbe koju sam potpisala. Razmotrila sam i zatekla se u situaciji da biram između dva zla. Kad se postupak završi i budem u mogućnosti rećiću vam puno više.

– Kako si preživjela 2017. godinu. Sigurno imaš i želju u Novoj godini?

Potresla me malo nepravda, ali kad vidim kroz kakvu nepravdu ovaj narod prolazi, zahvalim se Bogu što sam živa, zdrava, mlada i idem dalje. U životu sve bude, traje i prođe, kao i sam ljudski život. Treba biti borac, nikad ne znaš šta ti donosi dan, a šta noć, šta god da ti donese treba se boriti. Preko borbe sam naučila doći do pobjedničkog postolja, tako da i razmišljam i tvrdim da samo sa borbom možeš da preživiš, šta god da je u pitanju. I evo, preživila sam i preživiću! Želja u 2018. godini je već ispunjena.

– Da li su mediji bili korektni prema tebi ili smo sve vrijeme slušali jednu stranu priče ?

Mediji su nažalost postali politički i pravosudni aparat, čast izuzecima. Naravno da ste sve vrijeme slušali samo jednu stranu priče, ali pošto je postupak u toku, o tome ćemo drugom prilikom.

– Imajući u vidu sve ovo što se dešavalo, gdje je ono po čemu je Saška bila poznata i ranije: karate, fudbal, motori ?

Upravo sam došla sa treninga, ali sad imam mnogo obaveza na koje se moram u potpunosti fokusirati, mlada sam, moja sportska karijera se nastavlja. Naravno, na prvom mjestu je karate zadnjih 17 godina pa tako i danas, ali planiram u skorijoj budućnosti okušati se u još jednom sportu, koji mi je privukao pažnju. Tata je ljubitelj fudbala, predsjednik kluba, pa sam prvenstveno zbog njega u tom sportu, pomažem mu oko utakmica i organizacije. Svestrana sam, pa tako da imam ogromnu ljubav i prema motorima, na ljeto stiže nova igračka.

– Podrška roditelja, rodbine, prijatelja?

U nevoljama se poznaju junaci. Moja najveća podrška kroz život jesu moji roditelji, što mi je bilo i najbitnije da budu uz mene. Najvažnije mi je da oni koje ja volim i poštujem znaju ko sam ja, kakva sam i šta sam, od njih imam ogromnu podršku i njihova ljubav i prijateljstvo mi je uzvraćeno, odnosi se na uži krug porodice, rodbine i prijatelja. Kroz ovo sve, stekla sam nova prijateljstva, pozitivno iznenađena, ali istovremeno sam se udaljila od pojedinih takozvanih “prijatelja”.

– Kada prođes ulicom, osjetiš li iza sebe šaputanje: “To je ona Saška o kojoj svi pričaju”. Daje li ti to snagu, ili te sputa na trenutak?

Mnogo ranije sam slušala šaputanja, “eno Saške, to je Saška”, ali meni je to uvijek bilo simpatično, tako da sam navikla biti Saška o kojoj svi pričaju, teme su bile raznovrsne, iz razloga što sam ja svestrana osoba, ali nikad nisam željela medijsku pažnju, sve što sam naporno radila i napravila uspjehe, to je bilo za moju dušu, a ne jedan od načina kako bih se eksponirala u javnost. Međutim, ova priča je uzdrmala u širokom krugu, tako da sam svjesna da će to “šaputanje” biti masovnije, do sada nisam imala priliku da lično doživim ili čujem nepristojne komentare, ali da sam svjesna da postoje iza leđa, da jesam. Niti mi daje snagu, niti me sputava, snage imam, borac sam, priče nisam nikad slušala, to mi je iskreno najmanji problem, kazala je Saška Kovačević na kraju intervjua.

Advertisements

loading...

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...

Advertisements

loading...

Advertisements

Na vrh