Crna hronika

Alen Kurtović: “Brat mi je sramotu nanio i oca u grob otjerao, a SIPA mi ukrala 30.000 KM”

Alen i Senija Kurtović, brat i majka Samira Kurtovića, optuženog za navođenje na prostituciju i pokušaj silovanja, jučer su u Kantonalnom sudu u Sarajevu istakli da su ih pripadnici SIPA opljačkali tako što su iz njihove kuće uzeli pare koje su zaradili od prodaje kurbana.

Alen Kurtović - Otvoreno.ba

Senija je ispričala da joj je SIPA upala u kuću i dok je ona otišla da zaveže bika u štali, nestao joj je novac. Oboje svjedoka je navelo da se bave uzgojem stoke, a da Kurtović tek ponekad dođe kod njih u Gladno Polje. Alen (na slici) je opširno ispričao da od države dobija podsticaj za uzgoj stoke, te kako zarađuje prodajom ovaca i jagnjadi. Istakao je da je u kući imao oko 30.000 KM i pištolj koji su mu oduzeti tokom pretresa, piše “Oslobođenje“…

Rekao je da je pištolj vlasništvo njegovog oca koji mu je darovan u ratu, te zatražio da mu se novac i pištolj vrate. Oduzeti automobil registrovan je na Seniju Kurtović, a Samir bi ga, kako je rekao Alen Kurtović, “ponekad ukrao”.

“Samir mi je sramotu nanio”, rekao je Alen Kurtović tvrdeći da njegov brat ni ne zna šta je ovca, te da mu nije pomagao u prodaji kurbana.

Tvrdio je da je Samir njihovog oca u grob otjerao, a tužilac je svjedoku naveo da je optuženi u pet izjava naveo da je uzgajao stoku i prodavao kurbane. Iznerviran Alen Kurtović u jednom trenutku rekao je da želi ići, jer su mu kući ostale ovce.

Senija Kurtović je u nekoliko navrata rekla da je jedva odvratila Alena od samoubistva, jer je doživio slom živaca nakon hapšenja njegovog brata i oduzimanja zarade. Svjedok Omer Nargalić, koji je kao i Samir Kurtović, također uhapšen u akciji “Lipstick”, rekao je da je iz zatvora poznavao optuženog, ali da nije znao čim se bavio.


Loading..
loading...

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
loading...
Na vrh