Crna hronika

Diže se brana na Bentbaši zbog potrage za Aldinom Mulićem

Trinaesti dan potrage za Aldinom Mulićem biće podignuta brana na Bentbaši kako bi se pretražilo korito rijeke Miljacke sve do ušća u Bosnu.

Potraga za Aldinom Mulićem - ba.N1info.com

Advertisements

I danas je nastavljena potraga za tijelom Aldina Mulića (28) koji je prije trinaest dana upao u Miljacku na Dolac-Malti, prenosi “N1“…

S obzirom da posljednjih dana nije bilo padavina i da se smanjio vodostaj Miljacke, Federalna uprava civilne zaštite (FUCZ), koja rukovodi akcijama potrage, planirala je da danas u deset sati bude podignuta brana na Bentbaši. Ranije to nije bilo moguće jer bi brana pukla i napravila mnogo veću štetu, a i loši uslovi na rijeci zbog velikog vodostaja nisu omogućavali detaljno pretraživanje korita rijeke.

Od kad se prije trinaest dana desila ova tragedija FUCZ je razmatrala i ovu mogućnost i kad je vodostaj Miljacke opao obavljeni su razgovori sa nadležnim u CZ Općine Stari Grad Sarajevo te je isplanirana akcija zatvaranja, odnosno podizanja brane na Bentbaši.

Ovo će omogućiti detaljnu pretragu Miljacke po dionicama od Dolac Malte do ušća u rijeku Bosnu u dužini od 11 kilometara. Istovremeno sa počekom podizanja brane, u ukupnom trajanju od oko tri sata, osam timova FUCZ ući će u korito Miljacke i nizvodno je pregledati da eventulano nađu tijelo i otklone sumnje da se ono nalazi u koritu rijeke.

Osim pripadnika FUCZ u potrazi će još učestvovati i GSS stanica Sarajevo i GSS Novi Grad, Općinska služba civilne zaštite Konjic, pripadnici Kantonalne uprave civilne zaštite KS, kao i rodbina i prijatelji stradalog mladića koji su prethodno upoznati sa ovom akcijom.

Aldin Mulić i Irhan Fočo upali su u rijeku Miljacku u ranim jutarnjim satima 13. decembra. Tijelo Irhana Foče pronađeno je 14. decembra kod Visokog koji je u prošlu subotu (23. decembar) ukopan na Gradskom groblju Vlakovo.


Advertisements

loading...

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...

Advertisements

loading...

Advertisements

Na vrh