Crna hronika

Užas u Zenici: Majka troje djece umrla nakon što je na tijelo zalijepila četiri flastera protiv bolova

Zeničanka, majka troje djece, preminula je prošloga vikenda nakon što je na tijelo zalijepila četiri flastera za ublažavanje bolova.

Flasteri protiv bolova - Twitter

S obzirom na to da je smrt bila iznenadna te nije bilo informacija koje bi upućivale na neku tešku bolest ili tragova samoubistva, obavljen je uviđaj te naložena obdukcija.

Obdukcija tijela

Prema informacijama do kojih je došao portal “Zenicablog”, sudski vještak koji je obavio obdukciju potvrdio je informacije do kojih su istražitelji došli tokom uviđaja, a koje upućuju na to da je nesretna žena preminula uslijed nepropisne upotrebe flastera protiv bolova, koje joj je izvan BiH kupio član porodice, piše “Večernji“…

“Osoba je imala problema s kičmom te se odlučila na upotrebu flastera koji se nude na društvenim mrežama, u prodajnim lancima, nažalost, i na pijacama. Oni koji se prodaju u apotekama, uglavnom se dobivaju na recept i imaju u svakom slučaju uputstvo na našem jeziku. Sigurno je da ovi, koje je koristila, nisu korišteni na propisani način jer su na tijelu umrle pronađena četiri flastera, čime je ona preko njih i kože u tijelo unijela višestruko veću količinu tvari za ublažavanje bolova, za koju je smatrala da će joj pomoći, a formalno “predoziranje” dovelo je do smrti. Zato je nužno da se bilo kakvi lijekovi, ali i sredstva za ublažavanje bolova, ma koliko izgledali beznačajni i neopasni, koriste isključivo uz recept doktora ili savjet, odnosno uz čitanje i najvažnije pridržavanje uputa”, kazao je sagovornik portala iz istražnih tijela.

U toku su superanalize krvi radi potvrđivanja nalaza obdukcije.

Brojna upozorenja

Provjerom dostupnosti flastera protiv bolova na bh. oglasnicima, pronađeno ih je nekoliko, svi su bili kineske proizvodnje, u pakovanju se nalazi do osam flastera, a cijena im ne prelazi šest KM.

Kada doktor propiše upotrebu flastera i kada su kupljeni u apotekama, zasigurno su od velike pomoći oboljelima. Međutim, svaku nabavku “na svoju ruku” treba izbjegavati.

“Prije pet godina i ja sam stavila dva flastera donesena iz Austrije. Dugo ću još pamtiti neizdržive bolove i patnju. Cijelu noć sam trpjela u nadi da će mi pomoći. Kad sam osjetila jak bol u srcu, skinula sam ih i bacila. Od tada sam rekla sebi – nikad više i neka svakom ovo bude pouka”, jedan je od komentara koji se mogu pročitati na Facebooku.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
loading...
Na vrh