Crna hronika

Policija saopštila nove detalje potrage za Amelom Sejfovićem: Evo kako je tačno upao u policijsku zasjedu

S obzirom na to da je mjesto Buci bilo operativno pokriveno od strane pripadnika MUP-a Kantona Sarajevo i Obavještajno-sigurnosne agencije BiH, jučer oko 11 sati i 45 minuta, Amel Sejfović – naoružan pištoljem, uočen je kako pretrčava ulicu u spomenutom naselju.

Mlin

Nakon dojave da je 3. septembra Amel Sejfović pobjegao iz Kazneno-popravnog zavoda Miljacka, policijski službenici MUP-a Kantona Sarajevo pod nadzorom Tužilaštva Kantona Sarajevo, odmah su krenuli u potragu za odbjeglim Sejfovićem, saopšteno je danas iz MUP-a KS.

Kako se navodi u opširnom pojašnjenju MUP-a, nedugo nakon toga, uslijedila su lišenja slobode osoba za koje postoji sumnja da su Amelu Sejfoviću pomogle u bjekstvu. Od samog bijega postojale su indicije da se Amel Sejfović nalazi u okolini Visokog. Nakon što je od strane Obavještajno-sigurnosne agencije BiH i lociran, u potragu za odbjeglim Sejfovićem, MUP-u Kantona Sarajevo, agenciji koja je predvodila aktivnosti, pridružili su se MUP-ovi Zeničko-dobojskog i Srednjobosanskog kantona, Federalna uprava policije, SIPA i Granična policija BiH, saopšteno je.

”Utvrđeno je da se Amel Sejfović skrivao u blizini telekomunikacionih repetitora kod Visokog. Uslijedila je akcija detaljne pretrage terena u mjestima Tušnjići, Gorani, Stjena gora, Tušnjička korita, Zagorice i Završje na području općina Visokog i Kiseljaka. Budući da je tokom skrivanja koristio više SIM kartica i mobilnih telefona, ali i zbog konfiguracije terena, bilo je otežano njegovo preciznije lociranje.

Prilikom intenzivne pretrage, na različitim lokacijama pronađena je hrana, garderoba, automatska puška, mobilni aparati i SIM kartice.

S obzirom na to da je mjesto Buci bilo operativno pokriveno od strane pripadnika MUP-a Kantona Sarajevo i Obavještajno-sigurnosne agencije BiH, jučer oko 11 sati i 45 minuta, Amel Sejfović – naoružan pištoljem, uočen je kako pretrčava ulicu u spomenutom naselju. Kada je primjetio policijske službenike, skotrljao se niz liticu u korito rijeke Fojnice i nastavio bježati. Međutim, upao je u policijsku zasjedu nadomak vodenice, odbacio je pištolj i mobilni telefon te je nakon toga i uhvaćen.

Podsjećamo, do sada je Općinski sud u Sarajevu, a na prijedlog Tužilaštva KS, odredio pritvor za sedam osoba dok se za osmu čeka odluka suda. Oni se sumnjiče da su Amelu Sejfoviću pomagali u bjekstvu. U ovom predmetu, Amel Sejfović osumnjičen je za krivično djelo bijeg osobe kojoj je oduzeta sloboda. Istraga je u toku. Inače, budući da Kantonalni sud u Sarajevu pred kojim se vodi postupak u predmetu “Raiffeisen banka” nije donio odluku o premještanju Amela Sejfovića u KPZ Zenica, takav prijedlog danas je sudu uputilo Tužilaštvo KS”, saopšteno je danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo.


Loading..
loading...

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
loading...
Na vrh