Crna hronika

Komemoracija i sahrana akademika Borisa Tihog danas u Sarajevu

Zajednička komemoracija Akademije nauka i umjetnosti BiH (ANUBiH), Univerziteta u Sarajevu i Ekonomskog fakulteta UNSA povodom smrti akademika Borisa Tihog bit će održana danas u 11.00 sati u prostorijama Akademije nauka i umjetnosti BiH.

Boris Tihi - Faktor

Advertisements

Sahrana će biti obavljena istog dana na groblju Bare u 15.00 sati, a povorka kreće ispred ateističke kapele, saopšteno je iz ANUBiH, prenosi “Fena”…

Boris Tihi je rođen 1938. u Sarajevu. Završio je Ekonomski fakultet u Sarajevu. Magistrirao je na Ekonomskom fakultetu u Beogradu iz oblasti ekonomije. Specijalizirao je na Ekonomskom institutu u Napoliju, a doktorirao na Ekonomskom fakultetu u Sarajevu.

Radio je dvije godine u Energoinvestu kao analitičar i 45 godina na Ekonomskom fakultetu u Sarajevu. Ključne kvalifikacije: Tržišna i investiciona istraživanja, Planiranje, strategija i organizacija marketinga, Marketing neprofitnih organizacija, Europski biznis, Metodologija istraživanja u biznisu.

Bio je, između ostalog, šef Katedre za marketing i dekan Ekonomskog fakulteta u Sarajevu, prorektor i rektor Univerziteta u Sarajevu, dekan Ekonomskog fakulteta na Univerzitetu Sarajevo School of Science and Technology, gostujući profesor na više univerziteta u SAD, Italiji, Sloveniji, Hrvatskoj, Srbiji, Crnoj Gori i BiH, konsultant u više istraživačkih projekata, rukovodilac više postdiplomskih studija, alternativni guverner Svjetske banke za BiH.

Objavio je oko 30 stručnih radova u raznim zbornicima i časopisima u BiH. Učestvovao je u više od 80 raznih domaćih i međunarodnih istraživačkih projekata, više puta na kongresima ekonomista, a bio je na 20 studijskih boravaka u SAD, Italiji, Poljskoj, Slovačkoj i Velikoj Britaniji. Gostovao je kao profesor na više od 20 fakulteta i univerziteta u BiH i u svijetu. Za dopisnog člana ANUBiH izabran je 2002, a za redovnog 2008. godine, saopšteno je.


Advertisements

loading...

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...

Advertisements

loading...

Advertisements

Na vrh