Crna hronika

Preminuo profesor Boris Tihi

Nakon teške bolestu u Sarajevu je umro akademik i profesor Ekonomskog fakulteta u Sarajevu, potvrdila je njegova kćerka Tanja.

Boris Tihi - Faktor

Advertisements

“Tačan termin sahrane još uvijek nije poznat. Ono što za sada znamo je da će Akademija nauka i umjetnosti BiH i Ekonomski fakultet u Sarajevu u ponedjeljak zajedno organizovati komemorativnu sjednicu povodom tatine smrti”, kazala je kćerka pokojnog profesora Tihog, piše “Faktor“…

Boris Tihi je rođen 1938. godine u Sarajevu. Završio je Ekonomski fakultet u Sarajevu. Magistrirao je na Ekonomskom fakultetu u Beogradu iz oblasti ekonomije. Specijalizirao je na Ekonomskom institutu u Napoliju, a doktorirao na Ekonomskom fakultetu u Sarajevu, navodi se u biografiji profesora Tihog, na internet stranici ANUBiH.

Radio je dvije godine u Energoinvestu kao analitičar i 45 godina na Ekonomskom fakultetu u Sarajevu. Bio je, između ostalog, šef Katedre za marketing i dekan Ekonomskog Fakulteta u Sarajevu, prorektor i rektor Univerziteta u Sarajevu, gostujući profesor na više univerziteta u SAD, Italiji, Sloveniji, Hrvatskoj, Srbiji, Crnoj Gori i BiH, konsultant u više istraživačkih projekata, rukovodilac više postdiplomskih studija, alternativni guverner Svjetske banke za BiH.

Učestvovao je kao referent ili kao autor članaka na više naučnih skupova u više zemalja svijeta. Objavljivao je stručne radove u raznim zbornicima i časopisima u BiH.

Za dopisnog člana ANUBiH izabran je 2002, a za redovnog 2008. godine.


Advertisements

loading...

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...

Advertisements

loading...

Advertisements

Na vrh