Crna hronika

Optužnica protiv radnika “Lutrije BiH”: Slagao igrača za dobitak, pa listić dao sestri!

Kantonalno tužilaštvo Srednjobosanskog kantona podiglo je optužnicu protiv O.I. iz Busovače, inače radnika “Lutrije BiH”, da je jednog igrača prevario za 93.000 KM.

Uplata lutrije - Tip.ba

Naime, on je dobitni listić koji mu je dao srećni dobitnik J.F. u Vitezu zadržao za sebe, a ovog slagao kako u stvari nije osvojio ništa, piše “TIP“…

Kako navode u tužilaštvu, J.F. je 31. maja ove godine došao na jedno od uplatnih mjesta i predočio optuženom blagajniku dokaz o dobitku. U pitanju je bio bingo plus listić.

Umjesto da ga O.I. uputi dalje i objasni način na koji može da preuzme svoj novac, on je zloupotrijebio svoj položaj, a za šta je i zvanično optužen.

U tužilaštvu smatraju da je znao da kao zaposlenik “Lutrije BiH” ne može izvršiti naplatu dobitka pa je listić dao svojoj sestri K.M., a koja ga je, nakon što je saznala da je u toku istraga, predala u Policijsku stanicu u Fojnici.

Na kraju, on je vraćen srećnom dobitniku, koji nije dozvolio da bude prevaren.

Prema riječima svjedoka i onih koji su dobro upućeni u ovaj slučaj, on je istog dana shvatio šta O.I. pokušava da učini pa je o tome alarmirao policiju i svog brata, koji se brinuo o njemu, jer je u pitanju osoba s invaliditetom.

Prevaru je “nanjušio” odmah po predaji listića, ali ga je obezbjeđenja izbacilo iz prodajnog mjesta jer ga je blagajnik prijavio da stvara buku i bez razloga remeti javni red i mir.

Navodno je kod sebe imao još dobitnih listića. Na jednom je stajalo kako je dobio 70 KM, što mu je optuženi i isplatio, ali je kada je vidio cifru od 93.000 KM pokušao da izvede prvorazrednu prevaru, što mu na kraju ipak nije pošlo za rukom. Branio se pričom kako je njegova sestra na ulici pronašla listić.

Inače, cijeli slučaj razriješila je radnica sa uplatnog mjesta gdje je tiket i kupljen, a koja je igrača poslala na naplatu u poslovnicu u kojoj je radio O.I. Ona je, naime, potvrdila policiji kako joj se J.F. ranije javio sa dobitnim tiketom, te da ga je poslala kod optuženog.


Loading..
loading...

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
loading...
Na vrh