Crna hronika

Sarajlije varale vozače: Đelkić i Imamović rentali skupa vozila, a onda bi razbijeni retrovizor bacili na auto u…

Službenici MUP-a Srednjobosanskog kantona su u saradnji sa službenicima MUP-a kantona Livno uspjeli identifikovati dvije osobe koje su u proteklih nekoliko mjesecivršile prevare na putevima na području više kantona u Federaciji BiH.

Ilustarcija - Depo.ba

Prevare su vršene tako što su osobe lažno prikazivale oštećenim da su prouzrokovali saobraćajnu nesreću prilikom mimoilaženja vozila, predhodno odbacivši razbijeni retrovizor u vozilo oštećenog, kao bi on pomislio da je došlo do kontakta vozila, piše “Oslobođenje“…

Advertisements

Rentali auta

Potom bi sustizali vozila i optuživali vozače da su oštetili retrovizor i da trebaju platiti nastalu štetu. Obzirom da su, u večini slučajeva, izvršioci koristili skupocjena vozila kao što su Golf 7, koje su prethodno iznajmljivali u rent a car kućama u Sarajevu, od prevarenih vozača tražili su veće iznose novca.

Izvršioci su za prevare koristili razbijene retrovizore, koje su prethodno nabavili na auto-otpadima, a vršene su na nenaseljenim dionicama puta, gdje su se često presretnuti vozači bojali i za svoju sigurnost, te su pristajali da plate tražene iznose.

Osumnjičene osobe su sa područja Sarajeva. Kako “Oslobođenje” neslužbeno saznaje radi se o Jasminu Imamoviću (1989) i Adiju Đelkiću (1992).

Pljačkali Turke

Oni su uhapšeni na području Drvara, gdje je provedena kriminalistička obrada nad njima, koja je nastavljena i u Bugojnu. Tokom obrade izvršioci su priznali da su u proteklom periodu izvršili od 100 do 150 ovakvih prevara.

Ovaj dvojac se i ranije dovodio u vezu sa prevarama na području Sarajeva, tačnije oštećenja tuđih stvari na štetu stranih državljana, najčešće Turaka.

Osumnjičeni je već hapsila sarajevska policija i tada su priznali da su po dobro uhodanom scenariju u po pet navrata djela nad strancima vršili u Vogošći i magistralnom putu M-18 na relaciji Kobilja Glava – Bare, potom 15 do 20 puta na relaciji od Bentbaše do Lapišnice, te na Trebeviću između Brusa i Jahorine, gdje su djelo izvršili tri do četiri puta.

“Identifikacija osoba izvršena je uz pomoć građana, te se ovim putem zahvaljujemo na saradnji i molimo sve građane koji su bili žrtve ovakve prevare da se jave u MUP SBK/KSB Travnik putem e-maila glasnogovornik@muptravnik.com.ba ili na telefon (+387) 030 511-847, kako bi se dokumentovala krivična djela počinjena od strane ove dvije osobe, apelovali su na građane iz MUP-a SBK.

Advertisements

loading...

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...

Advertisements

loading...

Advertisements

Na vrh