Crna hronika

Kupovao heroin od dilera: Sarajevska policija uhapsila državnog službenika

Vladimira Lalovića, zaposlenika državnog Ministarstva prometa i komunikacija BiH, uhapsili su pripadnici sarajevske policije u sklopu akcije kodnog naziva “Žuto”.

Hapšenje - Ilustracija/Twitter

Kako je potvrđeno za “Radio Sarajevo” Lalović (rođen 1980. u Sarajevu i trenutno nastanjen na Palama) je lišen slobode pod sumnjom da je posjedovao i omogućavao uživanje opojnih droga. Naime, prilikom hapšenja u njegovom posjedu pronađen je paketić čiji sadržaj asocira na – heroin…

Sekretar Ministarstva prometa i komunikacija BiH Igor Pejić pokrenuo je postupak protiv ovog službenika početkom mjeseca, nakon što je iz MUP-a Kantona Sarajevo stigla obavijest o cijelom slučaju.

Lalović je inače, saznaje se, dan nakon što je uhapšen (i pušten da se brani sa slobode) u Ministarstvo donio ljekarske potvrde da je na – bolovanju.

Pejić je potvrdio navode iz slučaja, te kazao kako će Komisija odlučiti o statusu Lalovića koji u ovom ministarstvu radi kao prevoditelj. Lalovića u Ministarstvu terete po pet osnova, a najteža je kršenje Krivičnog zakona. Sekretar Ministarstva naglašava da on ne može prejudicirati kaznu – o sankciji će odlučiti Komisija. Ako se utvrdi da je Lalović odgovoran, najblaža kazna koja mu se može izreći jeste ukor, zatim opomena pred isključenje, smanjenje plaće (od pet do 50 posto iznosa) i na kraju otkaz.

Postoje i navodi da je mobilni telefon koji je pronađen kod Lalovića prilikom hapšenja i putem kojeg je pozvao dilera da kupi drogu zapravo telefon koji je par dana ranije nestao sa stola pomoćnika ministra Željka Kneževića. Pejić jeste potvrdio da je Kneževiću zaista “nestao” telefon, ali da nema službenu potvrdu da li je to mobilni telefon koji je pronađen kod Lalovića.

Akcija “Žuto” sprovedena je na području sarajevske općine Stari Grad 22. septembra ove godine. Uz Lalovića, uhapšeni su i Ragib Poturković (36) i Zlata Mujkić (33), koji se terete za neovlaštenu proizvodnju i promet heroina.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
loading...
Loading..
Na vrh