Crna hronika

Sud BiH: Blagajnici ministarstva dvije godine zatvora

Sud Bosne i Hercegovine je izrekao prvostepenu presudu kojom je optužena Leonela Magaš Baković proglašena krivom za krivično djelo pronevjera u službi te kažnjena sa dvije godine zatvora.

Sud i Tužilaštvo BiH - Dnevni-list.ba

Advertisements

Istom presudom Magaš Baković se obavezuje da oštećenom Ministarstvu civilnih poslova BiH isplati iznos od 27.355, 94 KM na ime naknade štete nastale izvršenjem krivičnog djela.

Leonela Magaš-Baković je osuđena što je radeći u Ministarstvu civilnih poslova BiH, obavljajući i dodatne poslove referenta za blagajničko poslovanje i obračun plata, prisvojila novac koji joj je povjeren u službi u iznosu od oko 27.400 KM, s ciljem pribavljanja protivpravne imovinske koristi, piše “Faktor“…

U optužnici je navedeno da je od 8. marta do 2. novembra 2015. godine iz blagajne Ministarstva prisvojila navedeni novčani iznos, te povjereni novac zadržala za sebe, a što je utvrđeno od interene kontrole.


Advertisements

loading...

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...

Advertisements

loading...

Advertisements

Na vrh