Crna hronika

KOMPLETNA ISPOVIJEST OCA SANJINA SEFIĆA

“Samo da mogu na pet minuta da vratim svijet, da vratim vrijeme, ne znam da mi ko šta nudi, da umrem odmah tog momenta, ali bih volio samo da mogu da vratim ove curice. Ne mogu reći koliko mi je žao, ali ono što se piše u javnosti u vezi s našom porodicom, osamdeset posto nije tačno. Ne branim svog sina, Bože sačuvaj, neka odgovara za ono što je uradio, ali i drugi su bježali, a nije vođena ovolika medijska hajka.”

Sanjin Sefić - Fokus

Advertisements

Kazao je ovo u ekskluzivnoj izjavi za “Avaz” Jasmin Sefić, otac uhapšenog Sanjina, koji je automobilom usmrtio dvije djevojke u Sarajevu, a zatim pobjegao.

Jasmin Sefić kaže da su napisane i izrečene mnoge neistine u proteklih nekoliko dana o njemu i njegovoj porodici.

“Pale su dvije mrtve dječije glave. Moje dijete ide na robiju i tri su porodice unesrećene. Ali, napisano je mnogo toga što nije istina. Nama niko nije dao ni priliku da kažemo bilo šta. Tri dana sjedim u stanu, niko nam se nije obratio, a s druge strane piše se da sam i ja pobjegao”, kaže Jasmin Sefić.

U potresnoj izjavi ističe kako bi, da može vratiti vrijeme, sve učinio da spasi život djevojčica.

“Mogu reći ovo: Samo da pet minuta mogu da vratim svijet, da vratim vrijeme, da mi ne znam ko šta nudi, da odmah istog momenta umrem, ali samo da mogu ove curice da vratim. Odmah bih to iste sekunde uradio. Znaju to policijski inspektori s kojima sam proveo noć. Jer, stvarno mi je žao ove djece, ne mogu reći koliko mi je žao. Ja se kajem i zbog svoga djeteta, ali i moje dijete duboko se kaje”, priča nam Jasmin Sefić.

Neću da branim

Tvrdi da ne želi braniti Sanjina za ono što je uradio, ali da je žalosno što se na njegovom sinu lome koplja.

“Svjestan sam svega, žao mi je, ne pravdam ga, Bože sačuvaj. Jeste, pobjegao je, pobjegli su i ostali. Neka odleži svoju kaznu, punoljetan je, nije nikakav problem. Ali, mnogi su bježali. Isti ti nefići, mnogi drugi, svi su bježali. A sada svi su dobri, a moj sin ne valja. Uradio je šta je uradio, neka odgovara, ali digla se buna, pišu se neistine”, kaže Jasmin Sefić.

Plasiraju se neistine

“Kažem opet, kajem se. I sin se moj kaje. Ali, diže se buna, plasiraju se neke stvari koje nisu tačne. Ali, sve će se pokazati. Ja ću uskoro izaći sa svojom verzijom priče”, kaže Jasmin Sefić.


Advertisements

loading...

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...

Advertisements

loading...

Advertisements

Na vrh