Crna hronika

OTAC POGINULE EDITE: STALNO JE ODGAĐALA POVRATAK U SARAJEVO

Padao je mrak nad sarajevskim grobljem Bare sinoć kada je povorka od dva vozila krenula put Bosanske Krupe. U jednom, Enes Malkoč, odlikovani policijski komandir. U drugom, tijelo njegove tragično stradale dvadesetogodišnje kćerke Edite.

Enes Malkoč - Avaz

Advertisements

Zaustavio se i prišao nam. Suze je bilo nemoguće sakriti. Iako je planirala ostati kod kuće do 2. oktobra, kako nam je kazao njen otac, kada je njena sestrična proslavila rođendan, Edita je svoj povratak stalno odgađala.

“Nije htjela da ide. Trebala se ona davno vratiti u Sarajevo i nastaviti studij, ali je stalno odlagala: Ostat ću da glasam, ostat ću na rođendanu sestrične… Jednostavno, ovaj put baš joj se nije išlo”, kazao je, praveći pauze između svake riječi, piše “Avaz“…

Ispričao je da je Edita bila studentica treće godine Odsjeka za psihologiju. Odlična studentica, kćerka, sestra i tetka. Stradala je s najboljom prijateljicom i cimericom.

“Šta ću ja sad, šta da kažem, ne znam ni to. Druga kćerka mi je javila, vidjela je valjda na internetu. Imam njih dvije i unuku. Otišla je u četvrtak i eto”, jedva je izgovorio.

Kazao je da će dženaza biti obavljena sutra u Bosanskoj Krupi u 13.30 sati.Ogromna bol i žalost nadvile su se nad Bosanskom Krupom nakon vijesti o tragičnoj pogibiji njihove mlade sugrađanke, 20-godišnje Edite Malkoč.

U krupskom naselju Krčevine na kraju ulice je kuća policijskog službenika Enesa Malkoča i njegove supruge Jasne. Tišina i nadnaravni mir vladaju oko kuće dok dolaze komšije, rodbina, poznanici.

“Još ne vjerujemo šta nas je snašlo. Naša Edita bila je prekrasno stvorenje. U četvrtak je otišla u Sarajevo, provela je ljeto kod kuće, očistila je drugu godinu, svi smo bili sretni”, kazao je amidža Dževad Malkoč odmahujući glavom.

Sestra Enesa: Bila je najdivnije stvorenje

“Ostala sam samo ja svojoj mami i tati. Nemamo više ni braće ni sestara. Ne mogu vam riječima opisati o kakvoj se osobi radilo. Edita je bila najdivnije i najposlušnije dijete koje postoji. Kod nje nije bilo ni neću ni ne mogu, bila je jako vrijedna, marljiva učenica”, izjavila je Editina sestra Enesa Malkoč-Kekić.


Advertisements

loading...

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...

Advertisements

loading...

Advertisements

Na vrh