Crna hronika

Kobri Sulejmanoviću oteli mobitel u kladionici na Ilidži

Četvoricu razbojnika je nakon završene kriminalističke obrade, predala policija uz izvještaj o počinjenim djelima sarajevskom Kantonalnom tužilaštvu, i to Valerija (1998) i Mevludina Osmanovića (1997), te Jasmina Abitija (1978) i Adnana Čengića (1991).

hapšenje u Sarajevu - Fokus

Sva četvorica su zadržani u Tužilaštvu koje će nakon saslušanja odlučiti o daljim mjerama prema osumnjičenima.

Osmanoviće su priveli službenici IV policijske uprave zbog sumnje da su u poslovnici sportske kladionice BH Play u ulici Harisa Merzića na Ilidži od Kobre Sulejmanovića oteli mobitel upotrebom fizičke snage, te se udaljili, piše “Dnevni list“…

Policija je poduzimajući mjere i radnje na rasvjetljavanju ovog razbojstva kod I. S. iz Sarajeva, pronašla i oduzela mobitel koji je isti prethodno kupio od Valerija i Mevludina Osmanovića. Valerija je policija skupa sa Mehmedom Osmanovićem sredinom aprila privodila zbog krađe Golfa 2 vlasništvo E. S. iz Sarajeva u Ulici Ribnjače, kada su obojica u tom vozilu zatečeni u Velikoj aleji na Ilidži.

Krajem maja bio je privođen zbog razbojstva u ulici Emira Bogunića Čarlija na Ilidži, skupa sa još jednom osobom, kada su uz upotrebu fizičke snage otuđili novčanik sa određenom sumom novca od N. Š. iz Sarajeva.

Sa druge strane, Abitiju i Čengiću je pored razbojstva, na teret stavljeno i protupravno lišenje slobode Tonija B. (1990) rođenog u Sarajevu, nastanjenog u Kiseljaku, kojem su pri izvršenju djela nanijeli povrede.

Prethodno su osumnjičeni pozvali oštećenog da dođe u kuću koju koristi Abiti u ulici Safvet-bega Bašagića u Starom Gradu, kako bi mu „nešto“ prodali. Po dolasku su oštećenog zavezali za stolicu, tukli ga, prijetili mu nožem, te od njega oteli oko 800 maraka i mobitel.

Od tog novca su, kako se moglo čuti, uzeli određenu količinu droge. Toni B. se uspio nekako osloboditi, te mu je liječnička pomoć ukazana u Klinici urgentne medicine bolnice Koševo, gdje su mu liječnici konstatirali lakše tjelesne povrede.

Policija je prilikom pretresa kuće u kojoj je oštećeni protupravno lišen slobode i držan, pronašla i oduzela dva paketića speeda i digitalnu vagu. Abitija je privodila policija početkom 2016. kada je pretresom stana koji koristi u Ulici Mustafe Džabića u Novom Gradu nađeno oko 18 grama speeda, 26 paketića speeda, tri grama marihuane, pištolj kalibra 7,65 milimetara i pet metaka, te digitalna vaga.

Pored njih četvorice, policija je prošle sedmice rasvijetlila još razbojstava, te privela trojicu osumnjičenih. Jasmin Sultanović (1997) je uhapšen zbog sumnje da je početkom februara u ulici Jekovac u Starom Gradu, sa još dvije osobe, prijeteći vatrenim oružjem od A. A. i F. Z. iz Zenice oteo mobitele.

Vanja Prazina (1988) je uhapšen zbog sumnje da je prijeteći nožem opljačkao trgovinu Mars 97 na Trgu nezavisnosti u naselju Alipašino Polje. Pretresen je i stan koji osumnjičeni koristi u Prvomajskoj ulici u naselju Švrakino, gdje su pronađeni i oduzeti predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa ovim razbojstvom, kao i određena suma novca.

Zbog sumnje da je istu trgovinu opljačkao početkom juna, kada je također, razbojstvo izvršeno uz prijetnju nožem, priveden je M. S. (1996).

Prema statističkim pokazateljima MUP-a u prva tri mjeseca tekuće godine rasvijetljeno je 70 razbojstava od ukupno 157 koliko ih je počinjeno od početka januara do kraja marta.

Broj rasvijetljenosti ovih djela, kako kažu u policiji, manji je u odnosu na prva tri mjeseca prošle godine, ali je također, smanjen broj i počinjenja razbojstava u odnosu na početak 2015. godine.


Loading..
loading...

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
loading...
Na vrh