Crna hronika

Uhapšeni žena i muškarac zbog sumnje da su bacili bombu

Sarajevska policija danas je saopštila da je uhapšena osoba za koju se sumnja da jučer bacila dvije eksplozivne naprave na različitim lokacijama na području Općine Centar.

slastičarna Fashion - Faktor

Podsjećamo, jučer oko 3 sata Prva policijska stanica obaviještena je da je u ulici Braće Kadić, općina Centar Sarajevo, u dvorištu kuće vlasništvo M.M. iz Sarajeva, došlo do aktiviranja nepoznate eksplozivne naprave od strane nepoznatih lica. Tom prilikom nije bilo povrijeđenih osoba, dok je došlo do oštećenja na kući. Također, navedenog dana u 03,50 sati, u ulici Maršala Tita, općina Centar Sarajevo ispred UO “Fashion”, vlasništvo M.I. iz Sarajeva, došlo je do aktiviranja nepoznate eksplozivne naprave od strane NN lica. Tom prilikom nije bilo povrijeđenih osoba, dok je došlo do oštećenja na navedenom objektu, kao i razbijanja stakala na objektu SSC-a, puiše “N1“…

Preduzimajući mjere i radnje na rasvjetljavanju i dokumentovanju navedenih krivičnih djela, istog dana, policijski službenici su u službenim prostorijama I PU saslušali više svjedoka. Izvršenim pregledom svih dostupnih video snimaka nadzornih kamera utvrđeno je da je, prilikom vršenja pomenutih krivičnih djela, korišteno putničko motorno vozio marke “Škoda Fabia”, crvene boje. Radeći na utvrđivanju identiteta osobe koja je koristila spomenuto vozilo u kritično vrijeme, policijski službenici su došli do saznanja da se radi o A.E., rođena 1981.godine u Sarajevu, gdje je i nastanjena.

Danas u 11,30 sati, ista osoba je pronađena i lišena slobode, zbog postojanja osnova sumnje da je počinila krivično djelo iz člana 323. KZ F BiH (Izazivanje opće opanosti). U toku kriminalističke obrade A.E. je priznala izvršenje pomenutog krivičnog djela i izjavila da je saizvršilac Ž.E., rođen 1989.godine u Prijepolju, nastanjen u Sarajevu. Istog dana u 13,15 sati, slobode je lišen i Ž.E., zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo iz člana 323. KZ F BiH. O prednjem je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu. Policijski službenici nastavljaju rad na rasvjetljavanju i dokumentovanju kriminalnih aktivnosti navedenih lica, saopćeno je iz MUP-a KS.


Loading..
loading...

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
loading...
Na vrh