Crna hronika

NOVE INFORMACIJE O NESTANKU ALMIRA GLUHIĆA IZ ZAVIDOVIĆA: Supruga našla poruku u kojoj samo piše…

“Samo nam je važno da je živ”, kažu Gluhićevi, moleći sve koji vide Almira ili imaju podatke o njegovoj lokaciji da se jave na broj (+387) 061/766-629.

Almir Gluhić - Source.ba

I jučer je trajala potragala za 30-godišnjim Almirom Gluhićem iz Zavidovića, koji je još u srijedu nestao u njemačkom gradu Flensburg, piše “Večernji list“…

“Njegova supruga ga je probudila u srijedu ujutro zbog odlaska na posao, a on se samo okrenuo u krevetu i rekao kako je druga smjena. Ona je otišla, a kad se vratila, našla je odijelo i cipele bez kojih ne može ući u firmu za čistoću, gdje je radio. Ostavio je i mobitel. Od tada ga nema. Nema ni njegovog opela insignie crne boje. Naknadno je našla i poruku u kojoj samo piše: “Otišao sam!””, rekao je Almirov otac.

Kako dodaje, Almir joj je prethodno spominjao kako mu firma slabo posluje i da bi se rado vratio u BiH, odakle je otišao prije sedam godina.

“Živio je sa suprugom i djetetom starim šest godina, a s njima su i njeni roditelji i sestra… Nikada se nije žalio, a gotovo svakodnevno smo pričali. Nije imao zdravstvenih probleme, osim što je pije tablete za smirenje, valjda zbog stresa, što danas nije ništa čudno. Njihov zajednički poznanik javio se i rekao da ga je dan kasnije zabrinutog vidio u Frankfurtu, ali nije bio potpuno siguran. I to je posljednji glas o Almiru. Nikome se nije javio pa ni nama roditeljima, kao ni bratu Emiru. Nije nam poznato da je imao razloga sam otići, a da se nikome ne javi. Slučaj je prijavljen policiji koja je rekla da namjerava pokrenuti potragu ako se Almir ne pojavi do ponedjeljka, ali opet sada spominju da ga ne mogu tek tako tražiti jer on je punoljetan i ima pravo otići gdje god želi. U vozilu ima i navigaciju pa bi mogli tako prekinuti ovu agoniju i pronaći ga. Nestanak smo prijavili i Ambasadi BiH u Njemačkoj. Samo nam je važno da je živ”, kažu Gluhićevi, moleći sve koji vide Almira ili imaju podatke o njegovoj lokaciji da se jave na broj (+387) 061/766-629.


Loading..
loading...

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
loading...
Na vrh