Crna hronika

Ubice Arnele Đogić dobili po 40 godina zatvora

Muriz Brkić i Avdija Selimović osuđeni su danas na ukupno 80 godina zatvora za ubistvo Arnele Đogić.

Muriz Brkić i Avdija Selimović - Radiosarajevo

Enes Malićbegović, sudija Kantonalnog suda u Zenici, osudio je i Brkića i Selimovića na po 40 godina zatvora.

Sudija im je kao olakšavajuću okolnost prihvatio to što su priznali zločin.

Avdija Selimović prethodno je u svom obraćanju kazao kako je volio ubijenu djevojku i da se kaje zbog zločina koji je je počinio,l piše “NAP“…

Prethodno su obojica priznali zločin, a Selimović je tada kazao da je priznao „da se ne odugovlači sudski proces“. Brkić je rekao da je htio skinuti „teret s duše“.

Sudija je prihvatio njihovo priznanje krivice, te je za 14. juni najavio izricanje presude, te im je kazao kako se za ovo djelo izriče kazna dugotrajnog zatvora, do 45 godina.

U optužnici se navodi da su Selimović i Brkić na okrutan i svirep način ubili djevojku, nanijevši joj prvo teške tjelesne povrede, potom je usmrtivši nožem. Podsjećamo vas, Brkić i Selimović su 27. februara 2016, u Olovu dogovorili da ubiju Arnelu, koja se prethodno duži period zabavljala s Avdijom, a, nakon prekida, započela je vezu s Kenanom Trakićem, zbog čega je Avdija bio ljubomoran.

On je vozilom došao u mjesto Ceribašići – Sokolac po Muriza Brkića. Oko 16 sati dovezli su se na lokalitet Čudanski krševi, gdje su utvrdili najpogodnije mjesto da sakriju Arnelino tijelo nakon što je ubiju. Nakon što su našli pogodno mjesto, odvezli su se nazad u Olovo u kafić, gdje su pili alkohol, a zatim su otišli do mjesta zvano Brda, gdje je Muriz izašao iz vozila i ostao čekati da se Avdija u Olovu nađe s Arnelom i doveze je na mjesto gdje ga je Muriz čekao. Avdija se oko 18.30 sati našao s Arnelom, a ona je sjela u njegovo vozilo na zadnje sjedište.

Dovezavši se do dogovorenog mjesta, Avdija je zaustavio vozilo u koje je Muriz ušao, sjeo na mjesto suvozača i odmah se obratio Avdiji riječima: “Avdija, hoćemo li sada”, na što je on, vozeći prema mjestu Čudanski krševi, odgovorio: “Odmah”.

Muriz je prešao na zadnje sjedište, gdje je djevojku pretukao pesnicama.

Po dolasku u mjesto Velika krivina, Avdija je izašao iz auta, zapalio cigaretu, a onda iz gepeka izvadio uže za vezanje bala sijena koje su žrtvi vezali preko usta stežući joj jezik. Nakon toga Avdija ih je odvezao do mjesta Čudanski krševi. Kada su se dovezli, izvukli su Arnelu vani te su je bacili potrbuške na zemlju. Avdija je tada iz vrata vozila uzeo nož dužine oko 15 centimetara te ga je dao Murizu govoreći: “Uradi to da ne ostane živa.”

Nakon što su je usmrtili, tijelo su bacili niz liticu visoku 70 metara. Poslije toga su se odvezli prema Olovu, a u mjestu Čunište izašli su iz vozila i oprali ruke. Kasnije su bacili i Arneline stvari, a potom su otišli u kafanu, gdje su pili i slavili.

Kenan Trakić, momak ubijene Arnele, ranije je za Avaz tvrdio da su Selimović i Brkić u Carevoj Ćupriji tražili i njega da ga ubiju. Tada je Trakić kazao da je na vrijeme uspio otići te da je bio s nekolicinom svojih prijatelja koji su ga, vjerovatno, spasili sigurne smrti.


Loading..
loading...

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
loading...
Na vrh