Crna hronika

U okolini Doboja pronađena plantaža s 507 stabljika marihuane

Policija u Doboju je jučer, u akciji “Plantaža“, pronašla zasad sa 507 stabljika indijske konoplje.

plantaža marihuane - Fokus

Na osnovu prethodno prikupljenih operativnih saznanja da se na šumskoj parceli u blizini korita rijeke Bosne u mjestu Donja Grapska, na području grada Doboja, nalazi zasad indijske konoplje, policijski sužbenici su izvršili obilazak terena i utvrdili da se na površini od oko 200 m2 očišćenog prostora nalazi zasad indijske konoplje., piše “Srna”…

Tokom uviđaja pronađeno je i izuzeto 507 stabljika indijske konoplje visine od 10 do 110 cm, saopšteno je iz Centra javne bezbjednosti Doboj.

Izuzete stabljike indijske konoplje bit će proslijeđene na vještačenje.

Policijski službenici Sektora kriminalističke policije CJB Doboj preduzimaju potrebne mjere i radnje u cilju pronalaska osoba koje su na ovaj način počinila krivično djelo “neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga“.

Tokom iste akcije, policijski službenici Policijske stanice Doboj 2 su jučer, na osnovu pribavljene naredbe Osnovnog suda Doboj, na području grada Doboja izvršili pretres kuće i pomoćnih prostorija koje kao član porodičnog domaćinstva koristi A.D.

Prilikom pretresa pronađeno je i oduzeto pet stabljika indijske konoplje visine od 18 cm do 42 cm, kao i predmeti koji se mogu koristiti za preradu, pakovanje i konzumiranje opojne droge (drobilica za usitnjavanje, “pvc“ ambalaža, omoti rizle, ostaci konzumiranog “džointa“ i drugi predmeti sa ostacima zelene biljne materije koja asocira na opojnu drogu “marihuanu“).

Nakon izvršenih potrebnih vještačenja i dokumentovanja krivičnog djela protiv A.D. će Okružnom tužilaštvu Doboj biti podnesen izvještaj o počinjenom krivičnom djelu “neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga“ i krivičnom djelu “omogućavanje uživanja opojnih droga“.


Loading..
loading...

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
loading...
Na vrh