Crna hronika

Iz Njemačke u Mostar poslao marihuanu putem pošte

Službenici Uprave za indirektno oporezivanje otkrili su drogu u poštanskoj pošiljci u Carinskom referatu Pošta Mostar.

Poslao marihuanu putem pošte - Fokus.ba

Ovlaštena službena lica Uprave za indirektno oporezivanje iz Odsjeka za carine i Odsjeka za provođenje propisa iz Regionalnog centra Mostar vršeći redovan pregled poštanskih pošiljki u Carinskom referatu Pošta Mostar otkrili su drogu u paketu. Predmetna pošiljka bila je upućena iz Njemačke, dok je primalac bila fizička osoba iz Hercegovine. Sumnju u pošiljku je izazvalo ne navođenje opisa robe, dok je bila samo navedena vrijednost pošiljke, piše “Fokus“.

IMG_20160426_090044

Detaljnim pregledom pošiljke utvrđeno je da se u pošiljci nalazi pet različitih pakovanja sjemenki biljke konoplje, od kojih su dva pakovanja sa sjemenkama konoplje ,,Royal Queen“, dok su se u tri pakovanja nalazile sjemenke konoplje ,,Zativo“.

Analiza predmetne konoplje je urađena pomoću kompleta za preliminarnu analizu na opojne droge, koja je donirana UIO od strane Ureda Ujedinjenih Nacija za drogu i kriminal (UNODC), putem Programa kontrole kontejnerskih roba u Bosni i Hercegovini.

IMG_20160426_090433

Istoimena biljka se nalazi u tabeli zabranjenih supstanci i biljki čiji je uzgoj, proizvodnja, posjedovanje i upotreba zabranjena shodno Zakonom o spriječavanju i suzbijanju zloupotrebe opojnih droga. Službenici UIO shodno procedurama, obavjestili su službena lica MUP-a HNK PU Mostar koja su preduzela mjere iz svoje nadležnosti.


Loading..
loading...

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
loading...
Na vrh