Crna hronika

“Admir je oca ranio dok su se otimali za pištolj. Prijetio je Sediji jer je mislio da ga je otkrila policiji”

U Kantonalnom sudu u Sarajevu jučer je nastavljeno suđenje Admiru Kačeviću koji se tereti za teško ranjavanje svog oca i ubistvo njegove partnerice Sedije Turjačanin u kafani El Paso. Sudi se i Aldinu Sinanoviću koji je optužen za pomoganje počiniocu nakon izvršenja krivičnog djela.

Hapšenje Admir Kačevića - Fokus.ba

Šta se dešavalo kobne večeri ispričao je svjedok Hasan Hožbo.

“Admir Kačević je te večeri sjedio do moga stola i pio je neko prozirno piće jedno za drugim. Primijetio sam da je vidno uznemiren i pijan jer je ulazio i izlazio iz obližnje sobe. Zaključio sam da je to možda zbog policajaca koji su sjedili vani. U jednom trenutku iz toaleta je izlazila Sedija Turajčanin, a ulazio je policajac. Razmijenili su nekoliko riječi, a onda sam čuo Admira kako govori: ‘Ubit ću je, otkrila me’. Vidio sam da je za Sadom ušao u sobu, a za njima i njegov otac Alija. Ona je izašla uplakana”, ispričao je svjedok, prenosi Faktor.

Hožbo je kazao da je Admir držao pištolj u ruci, a da je Sadija govorila:”Nisam ti Ado ništa uradila”.

“Požurio sam u kuhinju da smirimo Admira, a on je samo ponavljao: ‘Neka se zna ubit ću je, pustite me, neću vas.’ Pustili smo ga i u tom trenutku je uletio Alija Kačević i rekao mu: ‘Nećeš ti meni praviti belaj u kafani.’ Počeli su se otimati za pištolj i odjeknuo je pucanj. Krv je bila svuda po meni, Alija je pao na pod. Tad je Admir pao na koljena i podigao svoga oca govoreći mu: ‘Babo, babo, vidi šta nam ona uradi’. Onda ga je pustio i krenuo za Sadom. Ja sam pokušao ići za njim, ali vrata su se zaglavila. Izašao sam kroz neki prozor, ali su već odjeknula tri pucnja. Tada sam sjeo u auto i otišao”, ispričao je svjedok.

Omar Mehmedbašić, advokat optuženog, pitao je Hožbu je li siguran da je Admir ranio oca tokom otimanja za pištolj jer je Alija Kačević ranije izjavio da je sin pucao u njega s određene udaljenosti u namjeri da ga ubije. Hožba je potvrdio da se desilo onako kako je ispričao.

Iskaz je dao je i suprugu ubijene Sedije Turjačanin, Nedžad Hrelja, koji je kazao da je Kučević njegovoj supruzi u maju 2015. godine počeo slati prijeteće poruke.

“Prijetilo joj se ubistvom ako novac ne ostavi ispod brisača određenog auta. Prijavili smo sve policiji da bi na kraju zapravo vidjeli da ti isti policajci kojima smo sve prijavili sjede sa optuženim, piju i idu njegovoj kući, iako su za njim postojale potjernice”, ispričao je svjedok.

Kačević je tvrdio da nema ništa s porukama.

“Halal vam bio moj život kad izađem iz zatvora zbog onoga što sam najvjerovatnije uradio, iako se toga ne sjećam”, kazao je Kačević.


Loading..
loading...

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
loading...
Na vrh