Crna hronika

“Rekao sam Bajrici da ne širi priče da sam p…..a i da se ulizujem Keketovićima. Ne znam koliko sam metaka ispalio”

Jučer je u Kantonalnom sudu u Sarajevu nastavljeno suđenje 27-godišnjem Ademiru Pezi koji se tereti za ubistvo Vedada Bajrice. 37-godišnji Bajrica ubijen je 05. novembra 2014. godine u sarajevskom naselju Vratnik.

Ademir Pezo - Avaz.ba

Pored Peze, sudi se i Samiru Potogiji za nasilničko ponašanje i pomaganje počiniocu poslije učinjenog krivičnog djela, te Mirzi Hasanbegoviću zvanom Žuti (20) i Denisu Škami (28), koji se terete za krivično djelo pomaganje počiniocu poslije učinjenog krivičnog djela.

U iskazu koji je dao tokom istrage, a koji je pročitan na jučerašnjem ročištu, Pezo je naveo da mu je bilo poznato da su braća Keketovič bila u sukobu s Nerminom Čengićem zvanim Durmo jer je htio otvoriti teretanu. Prema njegovim riječima, Kektovići su ga pitali na čijoj je strani, a on je rekao da ga ne zanima njihov odnos. Nakon toga je saznao da je Nermin Solaković pričao da je on na Durminoj strani.

“Nakon što sam se našao sa Solakovićem, on je rekao da je to sve pričao Bajrica. Nazvao sam ga, ali je bio nedostupan. Sutradan me je Bajrica pozvao i rekao da dođem u B-king. Rekao je da me ne poznaje, a čuo sam nepoznatu osobu da dobacuje da dođem odmah. Otišao sam sa Potogijom. Imao sam pištolj bez odobrenja. Nosio sam ga, jer sam odranije imao problema s nekim momcima sa Sokoca, koji se bave trgovinom automobilima. Došli smo pred lokal. Bajrica je izašao i rukovao se sa Potogijom. Pitao sam Bajricu: ‘Znaš li me sada?’ Rekao sam mu da ne širi priče ‘da sam p…..a i da se ulizujem Keketovićima’. On je rekao da to nije tačno i pozvao me je da sjednemo, ali sam odbio. Rekao sam mu da ne širi te priče, jer Keketovići mogu napasti mene i porodicu”, kazao je Pezo u iskazu, prenosi Dnevni avaz.

“Bajrica je rekao: ‘Dođi ovamo!’ Izvadio je pištolj, koji mu je stajao sprijeda za pasom. Bez repetiranja je ispalio hitac. Instinktivno sam krenuo prema njemu. Tada je nastalo gombanje za pištolj, koji je bio okrenut prema mojoj glavi. Mislim da je ispaljen još jedan hitac. Otvorenim dlanom sam ga udario, nakon čega mu je ispao pištolj. Potom sam ga udario i laktom. Bajrica je pokušavao doći do pištolja. Rekao sam mu: ‘Stani p…..e!’ Uzeo sam svoj pištolj i tada pucao. Pucao sam mu u pravcu nogu, ali sam okrenuo glavu, misleći da sam već mrtav. Ne znam koliko sam metaka ispalio”, naveo je u svom iskazu Pezo.

Naveo je da je tek kasnije shvatio da je ranjen.

“Prišao sam Bajrici i uhvatio ga za revere te pitao: ‘Zašto si pucao?’ On je buncao i rekao je da ne zna. Pištolj sam dao Potogiji, koji je otišao sa mnom u KUM. Tada sam ga posljednji put vidio. Želim reći da se ni s kim nisam dogovarao da se sakrije moj pištolj ili da neko preuzme djelo na sebe. Žao mi je što se ovo dogodilo i nije mi jasno zašto je došlo do pucnjave”, rekao je, između ostalog, u svom iskazu Pezo.

Naredno ročište zakazano je za 23. maj.


Loading..
loading...

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
loading...
Na vrh