Crna hronika

“Salihu smo odrezali prste, gdje su pare?” JEZIVI DETALJI ZLOČINA KOD KISELJAKA

“Daj pare, daj pare, znamo da si prodala zemlju, sad smo ti Saliha ubili i odrezali mu prste, reci gdje su pare”, vikali su trojica brutalnih razbojnika Hajriji Babaluk nakon što su njenog muža Saliha istukli do smrti tokom prošlogodišnje pljačke na njihovu imanju u Gomionici kod Kiseljaka.

Mjeseci su trebali policajcima da povežu čitav mozaik oko brutalne pljačke kod Kiseljaka, no sada su napokon optužena sva trojica razbojnika. Jedan od njih je Elvis Pašalić (28) zvani Genjac rodom iz Kaknja, a on je otkriven tek u drugom mjesecu ove godine kada su ga policajci lišili slobode u Sarajevu i to zbog brojnih pljački po tom gradu, piše “Dnevni-list“.

Izgleda kako se Elvis i nakon krvave pljačke u Kiseljaku, nastavio baviti istim stvarima u Sarajevu, gdje se uvezao s petoricom opasnih momaka te su zajedno pljačkali pošte, kladionice i druge radnje.

Navodno su ih sarajevski policajci mjesecima pratili, a nakon što su ih uhvatili zbog pljački po Sarajevu, došli su do šokantnog otkrića da je Pašalić prošle godine učestvovao u krvavoj pljački na imanju Babaluka u Kiseljaku.

Trenutno Pašaliću traje suđenje zbog pljački po Sarajevu, a paralelno s tim protiv njega se vodi postupak i u Kantonalnom sudu u Novom Travniku zbog pljačke supružnika Babaluk. U tom slučaju s njim su optuženi Mensud Hasić (36) i Muhidin Kulovac (34). Njih trojica su, kako se sumnja, 17.03. prošle godine automobilom došli na imanje Babaluka. Pašalić ih je tada vozio, a u pljačku ih je uputio Mensud Hasić koji je od prije bio u svađi sa susjedima Salihom i Hajrijom, a znao je da oni kod sebe imaju veću količinu novca.

BRUTALNO IŽIVLJAVANJE. Razbojnici su se tako te noći Golfom III dovezli u blizinu kuće te naoružani prišli štali gdje je Hajrija muzla krave. Prišli su joj s leđa, svezali je, te su se zaputili u ljetnu kuhinju, u sklopu kuće, gdje se nalazio njen suprug Salih. Njega su oborili na pod i vezali, a zatim nemilosrdno tukli, tražeći da im kaže gdje krije novac.

Slomili su mu grkljan, a pošto im nije otkrio gdje je novac, ponovo su se vratili u štalu gdje su ostavili vezanu Hajriju, te su je udarali nogama u leđa i govorili da su ubili Saliha i da im kaže gdje je novac.

Priznala je da je novac u kući, a tada su razbojnici više puta neuspješno pokušali otvoriti ulazna vrata, da bi na kraju razbili staklo na bočnom prozoru u prizemlju i ušli u kuću. Sve su unutra ispremetali i na kraju našli i uzeli 53.000 maraka i 7.050 eura. Potom su pobjegli, a pretučenu Hajriju su ostavili vezanu u štali. Starica je nekako uspjela ispuzati iz štale.

Puzala je 20-30 metara prema bunaru i onako vezana dozivala u pomoć. Međutim, bilo je gluho doba noći te je tri sata puzala i zvala pomoć dok ju nije čula komšinica Fata Alibegović koja je tada izašla u poljski WC.

TRAGOVI KRVI NA PROZORU. Policajci su tokom istrage pronašli tragove krvi na prozoru koji su razbili i kroz koji su razbojnici ušli u kuću. Navodno se upravo Pašalićev DNK nalazio na mjestu zločina, a to su policajci povezali tek kada je on ove godine uhvaćen zbog pljački po Sarajevu. U međuvremenu su uhvaćena i optužena i preostala dvojica okrivljenika u ovom slučaju.


Loading..
loading...

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
loading...
Na vrh