Crna hronika

Tragedija u Krajini: Učitelj umro na času fizičkog

Graja, smijeh i jurnjava za loptom u sekundi su se pretvorili u plač i jauk… Vrisak đaka odjeknuo je školom, dok su mališani u panici krenuli da trče i zovu u pomoć, vidjevši da je njihov učo, kako su ga odmila zvali, kao pokošen pao nasred fiskulturne sale.

“Petar Kočić” - Fokus.ba

Ovako priča učenik devetog razreda Područne osnovne škole “Petar Kočić” u Stričićima Branko Dulić, još u šoku zbog smrti učitelja Mirka Kočića. Kaže da još ne može da povjeruje da je u utorak ujutro preminuo njihov učitelj, dok je đacima držao čas fizičkog vaspitanja, piše Glassrpske.

Učo Mirko naučio me je prva slova i brojeve. Pisati i čitati. Svi smo ga voljeli. Bio je miran i tih čovjek i uvijek se sa svima šalio. Ne mogu da vjerujem da se ovo desilo – kazuje tužno Branko.

Priča da toga dana ništa nije ukazivalo na to da je učitelju loše, čak se nikome u školi nije ni požalio. Kada se odjednom srušio, đaci i nastavnici su pomislili da je samo pao u nesvijest. Poslije je uslijedio šok.

Prvi je do sale stigao naš podvornik, koji je čuo vrisak učenika. Rekao je svima da se udalje. Zatim su stigli i ostali nastavnici. I Hitna pomoć. Međutim, izgleda da je za našeg uču već sve bilo gotovo. Umro je – prošaputao je tiho Branko i dodao da je nastava odmah prekinuta i da su svi pušteni kući.

I Brankov otac Ranko i majka Draginja imaju samo riječi hvale za preminulog uču.

Nije ga bilo nadaleko. Dobar čovjek. Ali, eto, izda ga srce. Srčani udar je iznenada pokosio tog dobrog čovjeka. Šteta, zaista šteta – kažu uglas supružnici Dulić.

I ostali mještani u selima podno Manjače juče su bili u šoku. Nevjerica je na licima i starijih i mlađih.

Tuga ćeri moja, tuga golema. Vazda je bio upitan i razgovoran. Nikad ne bi prošao da ne kaže: “Kako si mi, bako” – kazuje starica Anđa Pavić.

Preminulog učitelja dobro je poznavao i Jovo Đukić, koji stanuje odmah preko puta škole.

Kad se to desilo nisam bio u kući. Išao sam u čaršiju. Kad sam se vratio i čuo, nisam mogao doći sebi. Strašno, strašno – dodaje kroz uzdah.

Mala seoska škola još nijemo odiše tugom, a njeni đaci ne mogu da se pomire sa tim da je zauvijek otišao njihov omiljeni učitelj.


Loading..
loading...

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
loading...
Na vrh