Crna hronika

Stravično iskustvo s Trebevića: Stavili joj ekser pod vrat i uzeli torbicu!

Dva slovačka sankaška kluba, tačnije 16 sportista, borave u Sarajevu pripremajući se na trebevićkoj stazi za predstojeće sportske izazove. Predvodi ih trener Jan Čeh, koji je već ranije boravio u našem glavnom gradu sa slovačkom sankaškom reprezentacijom, te se zbog pozitivnih iskustava sa gradom, ali i kvalitetom staze, ponovo vratio.

Trebevićka staza - Source.ba

Međutim, ovaj boravak mu baš neće ostati u najljepšem sjećanju. Čeh i njegova supruga su napadnuti i opljačkani uoči treninga na trebevićkoj stazi.

“Oni su došli malo ranije na stazu. Mi smo bili na putu za Trebević. Oni su 15 minuta ranije željeli krenuti sa treningom, pa su ostale članove rasporedili duž staze kako posjetitelji slučajno ne bi ušli na stazu i ugrozili svoju sigurnost, ali i sigurnost sportista. On je ostao sa suprugom na startnoj poziciji. Ta dva momka su sjedila na stazi i kad su oni ostali sami, prišli su njima. Suprugu su uhvatili za vrat i stavili joj dobro naoštren ekser pod vrat. Uzeli su joj torbicu, u kojoj su bili svi dokumenti, telefon, novčanik, kreditne kartice, i ključevi. Nakon toga su otrčali prema Bistriku“, ispričao je za “Source.ba” portal Senad Omanović, predsjednik Sankaškog saveza BiH.

Kako isitče naš sagovornik, ovo nije prvi put da posjetitelji dožive neugodno iskustvo na Trebeviću.

“Ovo je nešto što se konstantno dešava na Trebeviću, a konstantno se ništa ne dešava“, tvrdi on, te dodaje kako su gosti iz Slovačke, uprkos nemilom događaju, odlučili ostati u Sarajevu.

“Imaju namjeru i u septembru da dođu. To je neprijatnost koja je vrlo loše uticala na rejting grada i države, ali s obzirom da smo im sada pružili maksimalnu sigurnost, da policija u civilu od srijede stalno patrolira, da njihovi vojnici, koji su ovdje u bazi, dolaze na treninge, da je slovački ambasador dolazio, odustali su od namjere da se vrate nazad i ostat će do subote“, izjavio je Omanović.

Početkom augusta su, također uz prijetnju oštrim predmetom, na Trebeviću opljačkani turisti iz Holandije, kojima su otuđeni mobiteli, bankovne kartice i novac. Napadači su pobjegli i do sada nisu identifikovani. Krajem jula su na istoj lokaciji opljačkani državljani Švedske. Policija je tada lišila slobode četiri osobe, ali su one zbog nedostatka dokaza puštene na slobodu.

Iz MUP-a Kantona Sarajevo su potvrdili kako njihovi službenici u civilu stalno patroliraju tim područjem, ali da su i patrole u policijskim automobilima učestalije nego prije nemilih događaja.

“Kada govorimo o krivičnim djelima razbojništava na području Trebevića, mogu reći da je od 1. jula 2015. godine do danas izvršeno četiri krivična djela razbojništava, uglavnom nad stranim turistima, koji se sami kreću na području Trebevića“, izjavio je Irfan Nefić, glasnogovornik MUP-a Kantona Sarajevo.


Loading..
loading...

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
loading...
Na vrh