BiH

ODLUKA GRADONAČELNIKA: U Tuzli sutra Dan žalosti zbog ubistva Amele Čičkušić i njeno dvoje djece

Dan 23. maj 2024. godine (četvrtak) proglašava se Danom žalosti na području grada Tuzle.

Gradonačelnik Tuzle Zijad Lugavić donio je Odluku o proglašenju Dana žalosti na području grada Tuzle, a povodom tragičnog događaja i gubitka života sugrađana Amele Čičkušić i njene dvoje maloljetne djece A.Č. (9) i A.Č.(2). Dan 23. maj 2024. godine (četvrtak) proglašava se Danom žalosti na području grada Tuzle.

Dan žalosti bit će obilježen spuštanjem zastava na pola koplja na zgradi Gradske uprave Tuzle, kao i na zgradama javnih preduzeća i javnih ustanova u gradu Tuzli. U skladu s danom žalosti, na javnim mjestima neće se održavati programi javnog, kulturnog i zabavnog karaktera. Također, neće se emitovati muzika u ugostiteljskim i drugim javnim objektima. Svi mediji sa područja grada Tuzle obavezuju se da svoje programske sadržaje prilagode Danu žalosti i da se suzdrže od emitovanja sadržaja koji bi mogli narušiti solidarnost i saosjećanje s porodicom i prijateljima tragično stradalih sugrađana.

Gradonačelnik Grada Tuzle Zijad Lugavić izražava svoje najdublje saučešće porodici, prijateljima i svim građankama i građanima Tuzle koji su pogođeni tragičnim gubitkom života Amele Čičkušić i njene dvoje maloljetne djece, prneosi Novi.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh