BiH

Modriča – Koalicija Domovina: Ovdje su pogazili naše dostojanstvo

Građanima Modriče predstavljena je lista Koalicije Domovina za Narodnu Skupštinu RS, Zastupnički dom Parlamentarne skupštine BiH, te mr. Ramiz Salkić, kandidat Koalicije Domovina za predsjednika entiteta Republika Srpska.

No image - Haber.ba


Koalicija Domovina (Foto: Haber.ba)

Razgovarano je o teškoj ekonomskoj krizi, niskom stepenu zaposlenosti povratnika i otvorenoj institucionalnoj diskriminaciji.

Mr. Ramiz Salkić je napomenuo da se politika Koalicije Domovina bazira na demokratskoj borbi u kojoj se Bošnjaci i Hrvati moraju izboriti za svoja prava:
„U svim zemljama Evrope se ljudska prava podrazumijevaju, a mi se u 21. stoljeću moramo da borimo za njih.

Umjesto da se dogovaramo kako da zajednički radimo na zapošljavanju desetina hiljada nezaposlenih građana, mi moramo da svoj program reduciramo na vraćanje svoga dostojanstva.

Ovdje su pogazili naše dostojanstvo, ali samo oni koji su bili u takvoj situaciji znaju da novac, auta, zgrade apsolutno ništa ne vrijede u poređenju sa ljudskim dostojanstvom.  Zato će naša politika biti usmjerena u tom pravcu. Naš čovjek mora ponovno biti važan, poštovan i ne smije biti žrtva diskriminacije“, rekao je mr. Salkić.

On je podsjetio na borbu roditelja i djece u Konjević Polju i Vrbanjcima za prava na bosanski jezik i obrazovanje koje uključuje nacionalnu grupu predmeta.
„Modriča i kompletna Posavina je područje koje daje mogućnosti za jak razvoj poljoprivrede, malog poduzetništva i prekograničnog povezivanja. Mi ćemo nastaviti pružati podršku pojedincima, zadrugama i preduzećima da se osnivaju, razvijaju i pružaju mogućnost ljudima da rade i osiguraju svoju egzistenciju.

Želimo ojačati naše porodice i učiniti ih ekonomski stabilnim. U proteklim godinama imali smo jaku podršku od Federalnog ministarstva za povratak, te prijatelja iz inozemstva. Nastavit ćemo još odlučnije tim putem insistirajući da dobijemo jaču podršku iz Sarajeva. Također, pozvat ćemo vlade prijateljskih zemalja i međunarodne organizacije za zaštitu ljudskih prava da se uključe i pomognu nam da ostvarimo svoja prava u entitetu Republika Srpska“, zaključio je mr. Salkić

(haber.ba)


Loading..
loading...

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
loading...
Na vrh