BiH

Nakon napada u Sarajevu: Djevojka zadržana na KCUS-u, momak na kućnom liječenju

U četvrtak navečer u Sarajevu je napadnuto dvoje maloljetnika (momak i djevojka) u ulici Tina Ujevića, prilikom čega je djevojka zadobila teže tjelesne povrede. Napadač je uhapšen.

Njih je napao 42-godišnji A.P. kojem je, kako saznajemo, zasmetala njihova igra laserom.

“Osumnjičeni je 25.05. u 21.05 sati u ulici Tina Ujevića, opština Centar Sarajevo, fizički napao dvije maloljetne osobe kojom prilikom je jedna zadobila teške tjelesne povrede opasne po život i na UKC u Sarajevu je zadržana na daljem liječenju, dok je druga lakše povrijeđena”, rečeno je iz MUP-a KS.

Djevojka je, kako saznaje N1, zadržana na hospitalizaciji na KCUS-u, iako je prvobitno zadobila teške tjelesne povrede. Trenutno je van životne opasnosti. Mladić je otpušten na kućno liječenje, s obzirom da je zadobio lakše povrede.

Uviđaj na licu mjesta obavili su policijski službenici Uprave policije MUP Kantona Sarajevo, a 42-godišnjak je predat u Prostorije za zadržavanje uhapšenih osoba MUP Kantona Sarajevo.

Nakon toga predat je u nadležnost Tužilaštva KS, a o cijelom slučaju je otvorena istraga.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh