BiH

Neum Hair Week i ove godine mjesto edukacija i druženja

Drugi po redu Neum Hair Week održat će se od 12. do 14. maja ove godine u najvećem neumskom hotelu “Grand”, a prema riječima organizatora očekuje nas ponovo veliko frizersko okupljanje, zabava i edukacije koje će predvoditi poznata frizerska imena iz regiona.

Neum Hair Week je regionalni trodnevni frizerski event posvećen edukacijama na kojima će se predstaviti najeminentniji frizerski stručnjaci iz regiona s ciljem educiranja frizera učesnika, prezentacija najnovijih trendova u svijetu frizerstva u nadolazećoj sezoni te promocije inovativnih frizerskih preparata i savremenih tehnika u radu.

Ovaj događaj je ponajviše event za promociju frizerstva općenito kao zanata kojim se, prema nezvaničnim podacima Saveza frizera BiH, bavi 12.000 osoba u Bosni i Hercegovini.

Neum Hair Week je također i događaj koji ima za cilj i promociju Neuma kao jedinog bh. grada na moru, piše Present.ba.

Edukatori i predavači
Edukativni dio ukupne agende Neum Hair Weeka podrazumijeva četiri modula o različitim temama koje zajednički tvore za učesnike iznimno korisnu cjelinu obuke, sa posebnim naglaskom na tehnike šišanja kao temelj frizerskog posla.

Svojim performansom na ovogodišnjem Neum Hair Weeku predstavit će se barberski dvojac edukacijom “Barber stories”. Edis Osmanović koji je svojim imidžem putujućeg frizera izazvao veliku pažnju medija i javnosti u regionu i poznati frizer iz Sarajeva Alen Demirović, osnivač sarajevskog kultnog brenda “Alen’s Barbershop”.

Zatim, savremene tehnike ženskog šišanja demonstrirat će doajen frizerstva na prostoru bivše Jugoslavije, Amir Bečirević iz Zagreba. A jedan od trenutno najperspektivnijih frizerskih edukatora iz Srbije Đorđe Petrašinović, prezentirat će također, na svoj jedinstveni način tehnike modernog šišanja.

U sklopu Neum Hair Weeka planirana je i edukacija za kreiranje foto i video sadržaja za frizere na društvenim mrežama, a koju će predvoditi poznati fotograf iz Sarajeva Safet Hadžimusić. Uz to je planirano još mnoštvo edukacija i prezentacija frizerskih preparata, piše Present.ba.

Druženje, zabava i odmor
Uz najavljujući slogan “Svi frizeri na jednom mjestu, na moru”, Neum Hair Week također je i event za druženje, upoznavanje i umrežavanju frizera međusobno zbog educiranja i razmjene iskustava u radu kao i za povezivanje frizera i specijaliziranih prodavaca frizerske opreme i preparata.

Osim edukacija Neum Hair Week idealna je prilika učesnicima za odmor i zabavu jer se event održava u jednom od najluksuznijih hotela u BiH. Pored disco cluba gdje će biti organizirana zabava uz live muziku sa Denialom Ahmetovićem i bendom, učesnici će moći priuštiti i nezaboravne dane odmora i relaksacije koristeći cjelokupnu ponudu hotela, smještaj i hranu na bazi švedskog stola te bazen sa ugrijanom morskom vodom, saune, teretanu, itd.

Pozitivna bh. priča

Podsjećamo, Neum Hair Week održao se po prvi put od 6. do 8. maja prošle godine u hotelu “Grand” u Neumu i trajao je tri dana. Event je obuhvatao seminare na kojima su se u ulogama edukatora i predavača predstavili najeminentniji frizerski, ekonomski i marketinški stručnjaci iz regiona poput Senada Šehića (Sarajevo), Ivana Dude (Split), Sanje Varlaj (Zagreb), Semira Musića (Sarajevo) i drugih.

Iako se održao po prvi put te je u početku zamišljen kao pilot projekt, Neum Hair Week izazvao je veliki interes javnosti i frizera. O ovom događaju izvještavali su gotovo svi poznati mediji u našoj zemlji kao o domaćoj, pozitivnoj bh. priči.

Sve informacije o edukacijama, učešću i prijavi nalaze se na web stranici eventa www.neumhairweek.ba.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh