BiH

Lijepa vijest: Dječak koji je skupljao novac za Tursku i Siriju dobio stipendiju

Hrabri dječak Benjamin Mehanović svojom dobrotom i poduzetnošću mogao bi biti primjer mnogima.

porodica Mehanović - Radiosarajevo

Dječak Benjamin, nakon što je sa majkom gledao televiziju i gledao potresne scene iz Turske i Sirije nakon zemljotresa, odlučio da će dati svoj doprinos.

Došao je na ideju da napravi svoj štand u sarajevkom naselju Dobrinja gdje je prodavao čaj, a u te svrhe skupio je i uplatio 1.583 KM kako bi pomogao žrtvama razornih zemljotresa u Turskoj i Siriji.

Priča o dječaku Benjaminu, učeniku sedmog razreda Osnovne škole Skender Kulenović, na Dobrinji u Sarajevu, koji prodaje čaj na svom malom štandu na trgu i na taj način sakuplja novac za pomoć zemljotresom pogođenim područjima, obišla je regiju, a humani gest mladog Sarajlije odjeknuo je i u turskim medijima.

Da se dobra djela uvijek isplate, govori i činjenica da je dječak Benjamin zbog humanog gesta dobio stipendiju na IUS. prenosi “Radiosarajevo“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh