BiH

DVOJICA SARAJEVSKIH POLICAJACA OSUĐENI ZBOG PRIMANJA MITA: Zabranjen im je i rad na 5 godina

IOpćinski sud u Sarajevu proglasio je krivim policijske službenike Jedinice za saobraćaj Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo Mensura Skenderovića i Midhata Muslića zbog krivičnog djela primanje dara i drugih oblika koristi.

Skenderović je prvostepenom presudom osuđen na kaznu zatvora u trajanju od tri godine, dok je Muslić osuđen na jednu godinu zatvorske kazne.

Istovremeno, zabranjeno im je obavljanje posla policijskih službenika u trajanju od pet godina od pravosnažnosti presude.

Terete se da su tokom obavljanja zadataka, a u zavisnosti od patrolnog sastava, Muslić tokom augusta 2020. godine, a Skenederović tokom jula i augusta iste godine, prilkom saobraćajnih kontrola od vozača koji su počinili saobraćajni prekršaj zahtijevali i primili, između ostalog, novac kako ih ne bi uopće sankcionirali ili bi im izdali prekršajni nalog s blažim kaznama, prenosi Hayat


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh