BiH

SPREMITE SE ZA ZNAČAJNO POGORŠANJE VREMENA: Detaljna prognoza za sljedeću nedjelju donosi snijeg, kišu i moguće zahlađenje

Tokom većeg djela nedjelje malo do umjereno oblačno, suho i relativno toplo

zima - novi.ba

U ponedjeljak neznatno svježije u odnosu na vikend, a zatim do narednog vikenda znatno toplije od prosjeka.

Za naredni vikend moguće jače pogoršanje vremena, konkretnije padavine, dok je oko 26.2. moguće i zahlađenje, posebno na zapadu i sjeveru regiona, piše meteorolog Marko Čubrilo u najnovijoj vremenskoj prognozi za blog Savacoop.

U ponedjeljak malo do umjereno oblačno i uglavnom suho. Samo još prije podne ponegdje na jugu regiona R5 moguća pojava slabe kiše, a snijeg samo preko 1000mnv. Duvaće umjeren, nad regionima Zapadne i Južne Bačke, Banata i istoku regiona južnog Banata, Stiga i Braničeva na udare i pojačan sjeverozapadni vjetar koji će uveče oslabiti. Dnevni maksimum od +5 do +13 stepeni Celzijusa. Najsvježije nad planinskim djelom regiona južnog Banata, centrane i južne Srbije.

Od utorka do narednog petka pod uticajem anticiklona, suho, stabilno i relativno toplo vrijeme za ovaj dio godine. Duvaće slab, nad regionima Zapadne i Južne Bačke i Banata povremeno i umjeren jugozapadni vjetar. Jutarnji minimumi od 0 do +5, lokalno u kotlinama regiona centralne i južne Srbije oko -4 stepena Celzijusa. Dnevni maksimum vrlo visok, uglavnom od +8 do +14, a oko srijede ponegdje i oko +18 stepeni Celzijusa, posebno nad regionima Zapadne i Južne Bačke, sjeverne Bačke i južnog Banata.

U naredni petak povećanje oblačnosti koje će ponegdje usloviti pojavu prolazne kiše i to prije svega nad regionima Bačke i Banata kao i nad planinskim djelom regiona južnog Banata, Srema, Mačve, Šumadije i centralne i južne Srbije. Vjetar jugozapadni, na planinama pojačan, a dnevni maksimum bez veće promjene.

Za naredni vikend je moguće jače pogoršanje vremena koje će u subotu zahvatiti regione Zapadne i Južne Bačke, Banata i zapad regiona centralne i južne Srbije donoseći obilniju kišu, a lokalno može biti i grmljavine, dok će ostali dio regiona pogoršanje zahvatiti u nedjelju. Kako će pogoršanje biti uslovljeno formiranjem sekundarnog ciklona nad Jadranom, a još nema tačne lokacije centra ovog ciklona neizvjesno je kako će se temperatura tih dana kretati.

Posljednji proračun pokazuje da bi u nedjelju i u ponedeljak uz jače zahlađenje osim kiše, nad regionima Zapadne i Južne Bačke, zapadom regiona centralne Srbije i možda zapadom regiona Srema, Bačke i Banata bilo i snijega, te je tamo ponegdje moguće i formiranje manjeg snežnog pokrivača, dok bi se nešto veći snježni pokrivač mogao javiti nad planinskim djelom krajnjeg zapada regiona centralne i južne Srbije.

U subotu dnevni maksimum do +9 na sjeveru regiona Zapadne i Južne Bačke do oko +15 na jugu regiona centralne Srbije, a naredna dva dana bi mogao biti u opsegu od +1 nad regionom Bačke i zapadom do oko +12 nad jugoistokom regiona centralne Srbije. Vjetar bi od subote nad regionima Zapadne i Južne Bačke, Banata i sjeverom regiona Srema, Mačve i Šumadije i centralne Srbije okrenuo na sjeverni smijer. prenosi novi


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh