BiH

Poznati turistički kompleks ponovo je pun posjetilaca

Dječiji smijeh, igra i sankanje po snijegu, veliki broj toplo obučenih šetača, idilične staze prekrivene snijegom koje vode pored planinskih rječica kroz gustu četinarsku šumu današnje su slike Muške vode.

kompleks Muška voda - RTV TK

Nakon decenija problema i teškoća, zahvaljujući privatnoj inicijativi, kompleks Muška voda na Konjuhu kod Kladnja ponovo je na raspolaganju posjetiocima.

Krivac što se sportsko/turistički kompleks Muška voda na Konjuhu kod Kladnja vraća starim danima slave, nakon decenija propadanja i zaborava je kalesijski poduzetnik Kasim Selimović,vlasnik kompleksa Muška voda, izvijestio je RTV TK.

Razvojem i unaprjeđenjem sadržaja: izgradnjom bazena, zoološkog vrta, biciklističkih staza i sportskih terena Muška voda ponovo postaje prepoznatljivo turističko-sportsko odredište kojem će se posjetioci sa zadovoljstvom vraćati i u zimskom i u ljetnom periodu.

Zbog netaknute prirode i čistog,svežeg planinskog zraka Muška voda ima veliki potencijal i sa zdravstvenog aspekta kao zračna banja.

Rekonstrukcijom i ponovnim otvaranjem kompleksa Muška voda,nekadašnje zračne banje, počelo je novo doba revitalizacije turizma u Kladnju, ali i značajno proširenje turističkih kapaciteta Tuzlanskog kantona.

Raduje činjenica da se još jedan planinsko-turistički biser, Muška voda, vraća posjetiocima. A posjetioci kažu da se svako ko je jednom kročio i prošetao ovim prostorima, vraća po svojevrsnu energiju koju Konjuh i Muška voda nesebično daju.


NAPOMENA: Video materijali objavljeni u ovom tekstu postavljeni su na globalnim internet servisima za javno i besplatno dijeljenje video materijala. Oni nisu vlasništvo portala Haber.ba i portal Haber.ba ne odgovara za njihov sadržaj i autorska prava.

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh