BiH

Konzul: Sarajka zatražila pomoć u pronalaženju rodice u Turskoj

Konzulatu Bosne i Hercegovine u Istanbulu obratilo se nekoliko državljana BiH za pomoć nakon zemljotresa koji je pogodio tu zemlju, rekao je generalni konzul Siniša Mihailović.

zemljotres - Reuters

Mihailović je rekao da se Konzulatu obratila žena iz Sarajeva koja nije mogla da stupi u kontakt sa državljankom BiH koja živi u Hataju, sa kojom je u srodstvu.

On je naveo da je Konzulat tražio sve podatke i da će se, čim ih dobije, obratiti organima Turske i vidjeti šta se dešava. “Nadamo se da je sve u redu”, istakao je Mihailović.

On je naveo da se Konzulatu obratila i državljanka BiH koja živi u Kahramanmarasu, gradu gdje je bio epicentar zemljotresa.

“Imala je humanitarni problem koji smo riješili posredstvom turskih humanitarnih organizacija i njihovih institucija”, rekao je Mihailović.

Zemljotres magnitude 7,8 stepeni Rihterove skale, sa nekoliko snažnih naknadnih potresa, pogodio je u ponedjeljak ujutru, 6. februara, dijelove Turske i Sirije.

Broj mrtvih u Turskoj dostigao je 8.574, dok su još 49.133 osobe povrijeđene, dok je u Siriji poginulo najmanje 2.500 ljudi. prenosi n1


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh